BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88

Koç Burcunda Ay Tutulması...Ateş Üçgeninde Uranüs Çarpması

8 Ekim’de Güneş ve Ay Koç-Terazi aksında karşı karşıya gelecek ve 15 derece Koç burcunda dolunay ( Ay Tutulması) meydana gelecek.

 

8 Ekim’de  13:50'de Güneş ve Ay Koç-Terazi aksında karşı karşıya gelecek ve 15 derece Koç burcunda dolunay ( Ay Tutulması) meydana gelecek.

Saros 127 no’lu bu Tam Ay Tutulması aslında iki yıl içerisinde yaşayacağımız tedrad olarak adlandırılan dörtlü bir serinin ikinci tutulması olacak. İlk tutulmayı 15 Nisan’da yaşamıştık. Bu yaşayacağımız ikinci tutulmanın ardından önümüzdeki yıl 4 Nisan’da ve 28 Eylül’de Koç-Terazi hattında Tam ay tutulmaları yaşayacağız. Üst üste dört kez yaşanan  Ay tutulmaları ender rastlandığı için önemli kabul edilmektedir.

Tam Ay Tutulmasında dünyanın gölgesi Ay’ı tamamen kapatır. Bu kapanma ne kadar fazla ise tutulma o kadar etkili olacaktır. Güneş eril enerjiyi temsil ederken, Ay dişi enerjiyi gösterir. Ay tutulmaları bu nedenle bizim için daha özel olan, duygularımıza hitap eden konulara parmak basar. Ay bilinçaltımızı da temsil ettiği için bu dönemlerde kişi kendi duygu ve düşünceleriyle de yüzleşir, bazı farkındalıklar yaşar. Bağımlılıklarımız, güvenliğimiz, korkularımızla yüzleşmemize neden olan bazı kavramlarla karşılaşabiliriz. Saros döngüleri 18-19 yıllık dönemlerde ve 9 yıllık ara dönemlerle yaşamımızda benzer etkilere yol açabilecek enerjiler ortaya çıkarır. Doğum haritalarımızda tutulmaların düştüğü bölge ve haritamızda gezegenlerle temasları yaşayacağımız olaylar hakkında bilgi verir.

Koç burcu Ay tutulması Ateş elementinde ve öncü nitelikte bir tutulma. Enerjiler hızlı, aktif, girişken olduğu için bu tutulmanın etkilerini de yaşamlarımızda ani, şiddetli ve şok edici bir şekilde deneyimleyebiliriz. Hatta öncü tutulmalar tutulma gerçekleşmeden bir ay öncesinde de işaretlerini verirler. Tutulma haftası ve tutulmadan bir ay sonrası 8-15 Kasım aralığı da bu tutulma enerjileri yoğun hissedebileceğimiz  günler olabilir.

Koç burcundaki tutulmalar liderler, yöneticiler, hükümetler, politika, savaş, askerler, anlaşmalar, spor, sporcular, ateş, yangın, patlamalar, doğal felaketler vb. etkilere neden olabilirken, eski alimler Koç burcunun ikinci dekanında olan Ay tutulmalarının bulaşıcı hastalık ve salgınlar ortaya çıkarabileceğini belirtmişlerdir. Dünya üzerinde devam eden huzursuzluklar , özellikle Ortadoğuda yaşanan problemlerin tutulma etkileriyle kontrolden çıkması ve işlerin iyice zorlaşması mümkün. Mars’ın yönettiği Koç burcu savaş ve mücadeleyi, düşünmeden alınan riskleri körükleyebilir. Şu sıralarda dünya için bir tehdit olan Ebola virüsü de ne yazık ki daha tehlikeli boyutlara ulaşabilir.

Tutulmalar izlendiği ve doğum haritasında temas ettiği ülkelerde daha fazla etkili olur. Bu tutulma Pasifik Okyanusu, Kuzey Amerika’nın batısı, Avustralya ve Asya’nın kuzeydoğusundan izlenebilecek.

Tutulma sırasında Ay Erreşa Ay durağında, Alpherat sabit yıldızı ile birleşiyor. Eski alimler Erreşa Ay durağında başlanan işlerin olumlu olacağını belirtmiş. Alpherat yıldızı ise bağımsızlık için mücadele ve cesaret sağlayan, onur ve popülerlik veren bir yıldız. 

Tutulma anı haritasında Oğlak burcu yükseliyor. Ay ile birleşen Uranüs Güneş ile karşıt pozisyonda. Bu tutulmada Uranüs’ün enerjisini çok fazla hissedebiliriz. Uranüs ne yapacağı belli olmayan, sürprizli bir gezegendir. Çok şiddetli, ani, şaşırtıcı iyi veya kötü kavramlarla bizi karşılaştırabilir. Değiştirici ve karşı konulmaz enerjilerle alıştığımız bir çok davranış kalıplarına ve yaşam modellerine veda etmemiz gerekebilir. Bu değişimi ne kadar çabuk kabullenirsek işimiz de o kadar kolay olacaktır, aksi halde çok yıpranabilir, sarsılabiliriz. Yıldırım ile ünlü Uranüs hava şartlarını da etkileyebilir. Mars ve Jüpiter ile üçgen açı yaparak enerjisini güçlendireceği için, bol şimşekli, fırtınalı, yağmurlu bir dönem bizi bekliyor gibi. Tabii  bu durum sel ve toprak kayması, yıldırım düşmesi gibi zarar verici durumlar da yaratabilir.

VENÜS SÖZ SAHİBİ

Haritada Terazi burcunda yerleşen Venüs çok güçlü ancak Güneş’e çok yakın durumda olduğu için biraz zarar görüyor. Yine de kendi burcunda olan ve Güneş’in dispozitörü Venüs oldukça söz sahibi görünüyor. Haritanın yükselen noktasına ve burada yerleşen Plüton’a yaptığı kare açı Venüs ve Terazi burcunun temsil ettiği ilişkiler, işbirlikleri, ortaklıklar, politika, siyaset, anlaşmalar, sözleşmeler, hukuk, davalar vb. alanlarda güçlü dönüşümler, baskılar yaratabilir. Uranüs enerjisi kopartıcı etkisiyle artık yaşamımızda bizim için gerekli olmayan ilişkileri bitirme cesareti verebilir.  Tutulma yöneticisi Mars’ın Yay burcundaki yerleşimi oldukça olumlu. 

Güneş, Ay ve Jüpiter ile yaptığı olumlu görünümler iyimser, girişken enerjiler taşıyor ve tutulmanın pozitif etkisini arttırıyor. İlk başta bizi endişelendiren ve şaşırtan gelişmeler, çok keyifli ve sürpriz olaylara da zemin hazırlayabilir. Oldukça hareketli, ilginç, benzeri az rastlanır bu gökyüzü kişisel olarak bir çok kişinin yaşamında kadersel önemli değişimler yaratabilir. Tutulma aksları ve ateş üçgeni arasında oluşacak uçurtma açı kalıbı, tüm enerjisini Güneş’e verecek.

HANGİ BURÇLAR ETKİLENECEK?

7-10 Ekim Terazi ve 5-8 Nisan Koç burçları bu tutulmadan önemli etkiler alabilirler. İkinci dekan Oğlak ve Yengeç burçları da önemli değişim enerjileri alırken, Aslan, Yay ve Kova burçları da keyifli olaylarla karşılaşabilirler.

Tutulma sırasında Akrep burcundaki Merkür retro pozisyonda. Çok önemli bir açısı yok. Astroid Juno ile kare açı, Neptün ile üçgen açı oluşturuyor. Zihnimiz eski konulara takılabilir; bu Juno nedeniyle eş veya ortak olabilir. Bazı gizli sırlar, ilginç dedikodular duyabiliriz, kuşku ve kıskançlık gibi duygular sıkıntı yaratabilir. İlişkileri gözden geçirmek, sorunları konuşup çözmek için değerlendirebiliriz bu durumu. Merkür Neptün kontağı zararlı düşünceleri bırakmak, kırgınlıkları affetmek, bağışlamak için yardımcı olabilir. Kendimizi gözden geçirip nerede hata yaptığımızı bulabiliriz, aslında çok içe dönük ve güçlü olan sezgilerimiz bize yol gösterici olabilir.

TUTULMA TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLER?

Ay Tutulması Türkiye’nin horoskopunun onuncu evinde meydana gelecek. Burada yerleşen Chiron ile kavuşumda. Aynı zamanda Güneş ve Ay natal Plüton’a kare açı yapacak. Ülke yönetimi, hükümet, liderler, ülkenin imajı, statüsü gibi kavramlarda ani durumlar, zorlayıcı koşullar oluşabilir. Mars Yay burcunda altıncı evde seyrederken, ordu, askerler, kamu çalışanları, sağlık, sağlık kurumları, işçiler vb. konularda enerjiler yoğunlaşıyor. 

Güneş ve Venüs ülkenin dördüncü evinde, topraklarımız, güvenliğimiz, halkın huzuru gibi kavramlarda arayışları ve bu alandaki gerilimleri gösteriyor. Yapılacak bazı aşırı cesur ve riskli eylemler ülke içinde kontrolü zor durumlar ortaya çıkarabilir. Uranüs’ün onuncu evde olması beklenmeyen sürpriz durumların idari alandan, ülke yönetiminden gelebileceğinin işareti.

Retro Merkür’ün ülkenin Güneş’i üzerinde olması ve Güneş’in üçüncü evimizi yönetmesi özellikle çocuklar, gençler, eğitim, öğretim, günlük hayat, ulaşım vb. kavramlarda bazı sorgulamalar yapılabileceğini, geri dönüşler yaşanabileceğini de gösteriyor.  Merkür’ün ülkemizin İkizler burcundaki natal Ay’ının dispozitörü olması ve Ay ile kuracağı kontak kadınların ve onlarla ilgili konuların daha fazla konuşulur olacağını simgeliyor. 

23 Ekim’de yaşanacak Akrep burcunaki Güneş tutulması bu alanda ülkemiz için çok daha etkili ve belirleyici olacaktır. Tutulma yöneticisi Mars’ın Oğlak burcunda seyredeceği ve tutulma derecesine açı yapacağı 15-20 Kasım aralığı Türkiye’deki gelişmeler daha dikkat çekici olabilir. Diplomaside gerginlikler, komşular ve sınırlarda yaşanacak problemler, çatışmalar huzur kaçıracak nitelikte olabilir.

(Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız hemen sorup öğrenebilirsiniz)

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Burcunuzda meydana gelen Ay tutulması önümüzdeki dönemde ilişkilerinizi ve kariyerinizi etkileyecek dönüşümler meydana getirebilir. Yaşama daha iyimser ve cesur bakarak yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Bu dönemde tanıştığınız kişiler hayatınızda önemli bir yer tutabilir. Aşk ve çocuklar ile ilgili şanslarınız artıyor.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Koç burcunda meydana gelen Ay tutulması duygu ve düşüncelerinizi sorgulayarak, bazı farkındalıklar ortaya çıkarabilir. Gizli sırlar, düşmanlıklar ve dedikodularla karşılaşmanız da mümkün. Sizin için gerekli olmayan bazı alışkanlıklar ve bağımlılıkları yaşamınızdan çıkarabilirsiniz. Günlük yaşamınız ve çalışma koşullarınızda dönüşümler meydana gelebilir. Eve ve aileye ait konularda şanslarınız artıyor.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Koç burcunda meydana gelen Ay tutulması sosyal yaşamınız ve arkadaşlarınızla ilgili dönüşümler meydana getirebilir. Bazı projelerinizi ve ilişkilerinizi sonlandırırken, yeni fırsatlarla da karşılaşabilirsiniz. Gelecekle ilgili hedeflerinize çok yaklaştığınızı hissedebilirsiniz. Seyahat, eğitim ve ticari konularda şansınız artıyor.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Koç burcunda meydana gelen ay tutulması kariyer yaşamınız ve toplum önündeki statünüzde önemli dönüşümler yaratabilir.  İş ve çalışma hayatınızdaki mücadelelerin sonuçlarıyla karşılaşabilirsiniz. Maddi konulardaki şanslarınız artıyor.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Koç burcunda meydana gelen Ay tutulması yurtdışı bağlantılı konular, eğitim, hukuksal kavramlarda bazı sonuçlanmalar ve dönüşümler meydana getirebilir. Değişim ve yenilikler konusunda daha iyimser ve cesur davranabilirsiniz. Şanslı olduğunuz bu dönemde geleceğinizi etkileyecek önemli girişimlerde bulunabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Koç burcunda meydana gelen Ay tutulması yaşamınızdan çıkarmak ve sonlandırmak istediğiniz konularda daha kararlı davranmanızı sağlayabilir. Zihinsel ve fiziksel dönüşümler, hisseli paralar, eş ve ortaktan gelen gelirlerde değişimler söz konusu olabilir.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Koç Burcunda meydana gelen Ay tutulması ilişkiler ve işbirliklerinizde dönüşümlere ve sürpriz durumlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Sosyal çevrenizden önemli yardımlar alabilir, cesur girişimlerde bulunabilirsiniz. Hukuksal işlerinizde sürüncemede kalan konular hızla sonuçlanabilir.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Koç burcundaki Ay tutulması iş hayatınız, çalışma koşullarınız ve günlük rutinlerinizde değişim ve dönüşümler meydana getirebilir. Sağlığınız ve kişisel bakımınıza özen göstermeniz gereken bir dönemdesiniz. Yanınızda çalışan ve hizmet aldığınız kişiler, evcil hayvanlarınızla ilgili sürpriz kavramlar karşınıza çıkabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Koç burcundaki dolunay ve Ay tutulması aşk ve duygusal yaşamınızda sürpriz gelişmeler meydana getirebilir. Genel olarak şanslısınız ve çeşitli fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Eğlence, seyahat ve sanatsal çalışmalarınız sizi mutlu edebilir. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu tutulma enerjisiyle arzunuza kavuşabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Koç burcundaki dolunay ve Ay tutulması kariyeriniz ve toplum önündekiz statünüzde önemli değişim ve dönüşümler meydana getirebilir. Sizi kısıtlayan ve zorlayan koşulları değiştirmek için daha kararlı davranabilirsiniz. Eviniz, yaşadığınız yer, aileniz ve güvenliğinizle ilgili alanlarda radikal değişimler meydana gelebilir. Duygularınız çok hassas olabileceği için bu dönemde sakin kalmaya çalışmalısınız.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Koç burcundaki Ay tutulması iletişim ve zihinsel yönünüzü güçlendirirken, orjinal ve yaratıcı fikirler ortaya çıkarabilir. Seyahat, eğitim, ticaret, reklam, promosyon, yabancılar ve işbirlikleri ile ilgili sürpriz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yakın çevre, kardeşler, komşularla ilgili ani ve beklenmedik olaylar sizi şaşırtabilir. Otomobil ya da herhangi bir iletişim cihazı alabilirsiniz. Trafikte ve seyahatlarde biraz daha temkinli olmalısınız.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Koç burcundaki Ay tutulması maddi durumunuzu etkileyecek değişimler meydana getirebilir. Enerjinizi kariyer alanına yöneltirseniz, karşınıza çıkacak yeni iş fırsatları gelirlerinizi arttırabilir. Bir süredir üzerinde çalıştığınız projelerinizi değerlendirebilirsiniz. Seyahat, eğitim, elektronik araç ve gereçler için ani masraflar yapmanız gerekebilir.

Astrolog Demet BALTACI