BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71

Koalisyon çığlıkları

Anlamıyorum, mantığım kabul etmiyor ben anlasam da... Anlaşıldı; bize rahat batıyor, huzursuzluk, sürekli mücadele bize göre değil!

Neden?

Bilmiyorum!

Bilmediğim içindir ki, atılan "koalisyon çığlıkları"na anlam veremiyorum.

Hadi Can Ataklı'yı anlıyoruz.

O'nun bir hesabı var!

Genç Parti'den milletvekili olacak. Genç Parti'nin tek başına iktidar şansı bugünkü şartlarda olmadığına göre, AK Parti'nin dışında iktidarın oluşabilmesi için koalisyon şart!

Haklısınız... Genç Parti yüzde 10 barajını geçmeyeceği için koalisyon moalisyorn yapamaz. Ama işin bir de ittifak tarafı var; şayet GP, baraj aşma derdindeki bir başka parti ile ittifaka girerse, işte o zaman koalisyon da yapar, moalisyon da...

Sevgili Can, iş dünyasının değil, kendi gönlünden geçenleri yazıyor. İttifaklar sonrası Genç Parti iktidarını hayal ediyor Can Ataklı. Yoksa o da biliyor koalisyonların bu ülkeye verdiği ya da vereceği zararı.

Tamam, Can Ataklı'nın hesabı var. Peki ekonomiyi iyi bilen, bu konuda artık uzmanlaşmış Erdal Sağlam'a ne oluyor. Tek başına iktidarın gücünü ve yaptıklarını bir ekonomi yazarı göremeyebilir mi?

Mümkün değil!

Ne demek koalisyon hükümeti?

Yahu o güçlü (!) koalisyon hükümeti değil miydi, dışarıdan bakan ihraç eden? Bu ülkeyi bir gecede fukaralaştıran koalisyon hükümeti değil miydi? Tek başına iktidarı mı çocuğuna önlük alamayan babayı köprüden atıp öldürdü? Ailesinin geçimini yapabilmek için, vücudunu satmak için yollara dökülen kadınları  bu iktidarı mı  sürükledi?

DSP-ANAP-MHP koalisyonu değil miydi bizi aç ve açıkta bırakan?

Kolumuzu kanadımızı kıran, ele güne bizi muhtaç eden koalisyon iktidarı değil miydi?

Tüm bunları Erdal Sağlam bilmiyor mu?

Yoksa onun da bizim bilmediğimiz bir hesabı mı var?

Yok eğer, yapılan sade ve temiz bir gazetecilikse, atılan "koalisyon çığlıkları"nın nedeni ne?

Arkadaşlar kabul edelim ya da etmeyelim, iş başındaki iktidar, eksiklerine ve sivri çıkışlarına rağmen, dört yılda geçmiş iktidarların yapamadığın yaptı. Enflasyonu yendi bu iktidar, herkesi, her kesimi nefes alır hale getirdi!

Yalan mı?

Koalisyonmuş!

Ne koalisyonu?

AK Parti'den kurtulma koalisyonu mu?

Yoksa Meclis'e kapağı attırma koalisyonu mu?

Hani adam söylemiş ya hikayedeki gibi:

-Sevgili Can herkese lolo ama bize değil...

Bir ben değil, herkes senin hesabının ne olduğunu biliyor.