BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan sert ABD çıkışı: Asla kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''ABD'nin terör örgütüne silah vermesi asla kabul edilemez. Bir devletin terör örgütünü desteklemesi kabul edilemez. Bizimle müttefiklik ilişkilerinizi sürdürecekseniz bunu kabul etmiyoruz. Bu konuda alınacak her kararı destekleyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun aldığı 5 yıl 10 aylık hapis cezasına değinen Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmiş bunu asla kabul etmiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, ''ABD'nin terör örgütüne silah vermesi asla kabul edilemez. Bir devletin terör örgütünü desteklemesi kabul edilemez. Bizimle müttefiklik ilişkilerinizi sürdürecekseniz bunu kabul etmiyoruz. Bu konuda alınacak her kararı destekleyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları...

- Sen misin yazı yazan. Sen misin kalem oynatan deyip kelepçe vurup onları mahkemenin önlerine çıkarırsanız, görüşü ne olursa olsun bütün yüreğimiz yine o gazetecilerin yanında. Bugün Enis Berberoğlu yargılanıyor. Bekliyoruz nasıl karar çıkacak diye. Elde hiçbir belge yok ama bir talimatla Enis Berberoğlu esir konumunda. 

-17 Aralık 2017'de bir grup toplantısı yapmıştık ve ben Man Adası belgelerini açıklamıştım. Recep Bey'e sormuştum. Bir sterline kurulan Man Adası'ndaki şirketle bağlantısı nedir diye sormuştum? 

''ABD'İN SİLAH DESTEĞİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ''
-Ordunun genleri ile oynandı. Moralini bozdular. Ama iyi ki CHP var. Onlara sahip çıktık. ABD'nin terör örgütüne silah vermesi asla kabul edilemez. Bir devletin terör örgütünü desteklemesi kabul edilemez. Bizimle müttefiklik ilişkilerinizi sürdürecekseniz bunu kabul etmiyoruz. Bu konuda alınacak her kararı destekleyeceğiz. Orta doğuda müslüman kanı akmasına neden oldu. Orta doğuda huzur dünyanın huzuru demektir. Herkes Erdoğan'ı kandırdığı için Türkiye bu halde. Suriye'de ve bölgemizde huzur istiyoruz.

''NİYE KAÇAK GÜREŞİYORSUN''
-Diyor ki savcı, ilgili genel başkan yardımcısının belgeleri ile MASAK'ın verdiği belgeler aynı belgelerdir diyor. Ben Recep Bey'e soruyorum. İstifa edecek misin? Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa 1 dakika o koltukta oturmazsın. Avukatın, yandaşların sahte diyordu. Verdik savcıya. Hiçbirisinin sahte olmadığı çıktı ortaya. Benim adım Recep Bey mi? Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Seni her önüne gelen aldatır. Obama altadır, PKK aldatır, El Nusra seni altadır, YPG seni altadır ama bu kardeşinizi kimse aldatamaz. Şeref ve namus sahibiysen cevap verirsin. Niye kaçak güreşiyorsun? Neden cevap vermiyorsun? Senin hangi dümenler çevirdiğini biliyorum. Ancak yalan atar, iftira atar, yalan atar. Her türlü tezgahı çevirir.

"NİYE ÇIKMIYORSUN KARŞIMA?"
-Sen cevap verinceye kadar bu soruları sana sormaya devam edeceğim. Dünya kadar televizyonun da niye çıkmıyorsun karşıma? Her firavunun bir Musa'sı var. O firavunun Musa'sı da benim. Yalan üzerine siyaset yapmıyoruz. Sanıyor ki ben çok bağıracağım, Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sen kim oluyorsun da bize geri adım attıracaksın. Ben vatandaşın hakkını sonuna kadar savunuyorum. 

-Esnaf ziyareti yaptım, bu da hemen gitmiş koşa koşa esnaf ziyareti yapmış. Beni takip et Recep Tayyip Erdoğan. İnsanlar geçimsizlikten kendilerini yakıyorlar. Bu Ankara'daki beylerin ar damarı var mı? 

-1 milyon 293 bin vatandaşımız bankalar tarafından kara listeye alınmış durumda. Ben bunları söyleyince çok alınıyorlar. Bu sefer ben değil Yeni Şafak gazetesinde yazıyor. Manşetten bir haber veriyor. Son 3 yılda en büyük 1000 sanayi kuruluşu bankalara 10 milyar 800 milyon lira bankara faiz ödedi diyor. Yakasını tefecilere kaptırmış. Tefecilere hizmet eden iktidar, bu iktidardır. Seni tefeciler de kandırıyor. Sevgili Recep Bey, yüksek faizle senden para çekiyorlar. Sen onlara hizmet eder konuma geldin. Sen tefecilere hizmet edip 149 milyar dolar faiz ödersen bu ülkede kim yatırım yapacak. 

-Sadece İstanbul'da 1 milyonun üstündeki haneye su ve doğalgaz verilmiyor. Türkiye'yi 15 yılda hangi noktaya getirdiğini milletimin vicdanına bırakıyorum. Bunların derdini kim dile getiriyor. Bizler getiriyoruz. 

KERKÜK'TEKİ TÜRKMENLERİN ÖLDÜRÜLMESİ
Kerkük'ün bizim için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Onlara her zaman her ortamda destek verdik. Biz onların yaptığı gibi laf ebeliği yapmıyoruz. Kerkük'te Türkmenler sistemli bir şekilde öldürülüyor. Recep Bey duysun, Dışişleri Bakanı da duysun. Ocak ayı içinde 2 değerli Türkmen lider öldürüldü. Hükümetten bir laf duydunuz mu? Recep Bey bir şey söyledi mi? Haberi bile yoktur. 

''İSTERİZ Kİ ASKERİMİZİN BURNU KANAMASIN''
-Şehitlerimiz geliyor. İsteriz ki tek askerimizin burnu kanamasın. Ordumuzun yaptığı Türk halkının mücadelesidir. Her çocuğumuz askerlik yapar. Bunun adı vatani görevdir. Şimdi siz vatani görevi parti görevi yapmak istiyorsunuz. Bu mücadele Erdoğan'ın mücadelesi değildir. Ordu hepimizin ordusudur. Şimdi siz vatani görevi parti görevine dönüştürmek istiyorsunuz. Buna izin vermem, kusura bakma. 

-Son 15 yılda Türkiye'nin DNA'sı ile oynandı, ordu ve milli eğitimde. Darbeyi kim yaptı, FETÖ'nün ordu içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı terörist diye hapse attılar. Hangi şerefsizler terörist diye hapse attı. Kalkmış bana şeref ve namustan bahsediyor. Şeref ve namus yoksunu şeref ve namustan bahsedemez. 

-Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 kuvvet komutanı istifa etti. Terörle mücadele edecek orduya müdahale etmeyin dediler. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıran adamdan kahraman mı olur? Dünyanın en korkak adamıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak adamısın. Bir insan kendi toprağından kaçar mı? Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD ile işbirliği mi yaptın yoksa korktun mu?" 

Afrin operasyonu devletin operasyonudur partinin değil. Bir Allah'ın kulu çıkıp desin ki bu memlekette adalet var. Yok. Şu anda Türkiye'nin en büyük temel iki sorunu adaletsizlik ve huzursuzluktur. 

-Afrin operasyonundan önce muhataplarıyla görüşen Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı vardır. Siyaset devreye girmemiştir. Afrin operasyonu devletin operasyonudur, bir partinin değil. Bu ikisi Türkiye'nin bekası için operasyonun gerekliliğini anlatmışlardır." 

-PYD lideri yargıtay kararına rağmen Ankara'ya davet edildi altına kırmızı halılar serildi. Erdoğan terör örgütüne yardım ve yataklık yaptın. Türkiye'yi neden orta doğu bataklığına sürüklüyorsun.

-Bana saldıranların başında PKK saldırıyor. PKK'ın saldırdığı tek siyasi lider benim. Sen gittin onunla İmralı'da masaya oturdu. FETÖ de bana saldırdı. IŞİD saldırıyor, El-Nusra saldırıyor. Erdoğan da bize saldırıyor.

-Kemal'in takımı zaten Afrin'de. O ordu senin değil milletin ordusudur. Benim oğlum askerlikten kaçmadı. Seninki gibi çürük raporu almadı. Sen benim ayarım değilsin. Arkamdan değil gel karşıma söyle.