BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a dolar eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dövizdeki dalgalanmanın Türk ekonomosindeki kırılganlıktan kaynaklandığını söyleyerek, Merkez Bankası'nı bağımsızlığının korunması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı ise dolar baronlarını kontrol etmekle suçladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomideki gelişmelere ilişkin, "Şimdi iş o kadar büyüdü ki dolara döndü. Suçlu kim? Papaz ve ABD'de Trump. 'Dış güçler memleketi bu hale getirdi' diye söylüyorlar. Eğer bu ülkenin ekonomisi devlet başkanının atacağı iki tweet ve bir papazla batıyorsa o ülkede zaten her şey perişan demektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin 95'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'daki Genel Merkez'de düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, CHP'nin Kurtuluş Savaşı'nı veren kadroların partisi olduğunu, hiçbir ayrım yapmadan bütün milleti kucakladığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"16 yılda memleketi bu hale getirdiler. İsraf ve rant ekonomisi üzerine bir politika güttüler. Katrilyonlarca vergi topladılar; ama bu para yetmedi. Cumhuriyetin kurduğu tüm fabrikaları sattılar yine yetmedi para. Devletin arsalarını, otellerini sattılar, bu da yetmedi. Vatandaşı borç batağına soktular, bu da yetmedi.

"MERKEZ BANKASININ BAĞIMSIZLIĞINI SAĞLAYACAĞIZ"

Merkez bankasının bağımsızlığını sağlayacağız. Akılcı bir sıcak para politikası gütmeliyiz. Vurguncuların vurgun yapmasını önlemeliyiz. Dolar bazında ihale yaptılar. Niye dolarla kardeşim? Çünkü hepsi yandaşları. Dolarla garanti veriyorlar. Tüp geçit, köprü, otoyol geçişleri dolara endeksli. Bunların hepsini Türk lirasına çevireceğiz. Sevgili Erdoğan vatandaşa 'Doları bozdur' diyorsun ancak bunları neden dolarla veriyorsun. Çünkü sen dolar baronlarının adamısın. Tazminat davası açmazsan namertsin.

"DIŞ POLİTİKA KAN DAVASI HALİNE GELMEZ"

Bu dış politika Türkiye'yi felakete götürür. Bakın Suriye'ye. Dedik ki 'Yanlış yapıyorsunuz, Orta Doğu bataklığına Türkiye'yi sokmayın' diye. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. En son Tahran'da bir toplantı yaptılar. Dedik ki 'Suriye ile belli ilkeler çerçevesinde ilişki kurun, Esad'la ilişki kurun'. ABD kuruyor, Fransa kuruyor, Rusya kuruyor, İran kuruyor, Almanya kuruyor. Biz neden kurmuyoruz? Kan davası haline getirmiş. Dış politika kan davası haline gelmez. Yok dünyada böyle bir şey. Siz Esad'la görüşmeyi kabul etmezseniz Rusya üzerinden İran üzerinden yaparsınız. Onların kendi çıkarları var.

"SUÇLU PAPAZ VE ABD'DE TRUMP"

Eskiden her şeyi CHP'ye ihale ederlerdi. Deprem oldu, CHP. Pahalılık oldu, CHP. Yumurtaya zam geldi, CHP. Sanki onlar değil de CHP memleketi yönetiyordu. Şimdi iş o kadar büyüdü ki iş dolara döndü. Şimdi suçlu kim? Papaz ve ABD'de Trump. Efendim 'Dış güçler'. 'Dış güçler memleketi bu hale getirdi' diye söylüyorlar. Eğer bu ülkenin ekonomisi, bir devlet başkanının atacağı iki tweet ve bir papazla batıyorsa o ülkede zaten her şey perişan demektir. Meksika sınırına duvar ördü Trump, Meksika'da bir şey olmadı. Merkel ile kavga etti, Merkel'e bir şey olmadı. Fransa ile kavga etti, Fransa'ya bir şey olmadı. Bize iki tweet attı, ortalık toz duman. Ülkeyi bu hale kim getirdi? Dış güçler mi, başkaları mı? İğneden ipliğe kadar her şeye zam 'Efendim buna dış güçler neden oldu?' Bütün bu zamları dış güçler yapıyor da sevgili Erdoğan sen ne yapıyorsun? Elin oğlu bu zamları yapıyorsa sen ne yapıyorsun?"