BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kılıçdaroğlu'na olay belediye soruları

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, CHP'li belediyelerle ilgili şok iddiaları köşesine taşıdı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sorular yöneltti.

Abone ol

AK Partili belediye başkanlarının istifa süreciyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik sert  eleştirleri gündemdeki yerini koruyor. Seçmen iradesinin çignendiğini savunan Kılıçdaroğlu'na Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir'den itiraz geldi.

Beşiktaş, Şişli, Adana ve Çanakkale'de CHP'li belediyelerle ilgili olayları köşesinde paylaşan Şendir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şu soruları yöneltiyor:

ŞİŞLİ VE BEŞİKTAŞ'TA YAŞANANLAR
“Seçimle gelen, seçimle gider” kuralı geçerliyse, şu an görevde olan tüm belediye başkanları  2019 yerel seçimlerinde yine aday gösterilecek mi? Seçilmiş bir belediye başkanını istifa ettirmekle genel başkan kararıyla tekrar aday göstermemek arasında ne fark var?

Mesela Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 3 parti meclis üyesi, Beşiktaş İlçe Başkanlığı ve Şişli Belediye Başkanı’yla medyada geniş yer bulan tartışmalar yaşadı ama seçimle gelen seçimle gider diyorsanız Beşiktaş’ta aday değiştiremezsiniz.

ADANA CHP İL BAŞKANININ İDDİASI
Mesela Adana CHP İl Başkanı, CHP’li Seyhan İlçe Belediye Başkanı’nın 200 adamıyla parti binasını bastığını iddia etmişti. Seçimle gelen seçimle gider ilkesi gereği kimseye dokunmamak lazım, değil mi?

ÇANAKKALE'DE İKİ BELEDİYENİN KAVGASI
Mesela  her ikisi de CHP’li olan Çanakkale Belediye Başkanı ile Kepez  İlçe Belediye Başkanı arasında otobüslerin gideceği duraklar ve Çanakkalelileri erken indirme tehditli kavga yaşanıyor. Seçimle gelen seçimle gider ilkesi çerçevesinde tekrar aday olmalı ve kazanırlarsa kavgaya devam etmeliler değil mi?

Ön seçimden çıkmamış, genel merkezin atadığı belediye başkanları tartışması garip bir hale döndü.

Çoğu kendi özelliğinden değil, partinin adayı olduğu için seçilen başkanlara, gerektiğinde dokunmakla bir daha aday göstermemek arasında çok bir fark var mı?

Özaş Şendir'in yazısının tamamı