BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da sokağa dökülenlere 'militan' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen halk için "militanlar" ifadesini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sosyal medyada olay olurken CHP liderine tepki yağdı. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti grubunda yaptığı konuşmada söyledikleri;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yine konuşulacak açıklamalar geldi. 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan halk için "militan" dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişiminden 5 gün sonra ilan edilen OHAL'i darbe girişimi olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında iktidarın 1 milyonu aşkın insanı mağdur ettiğini iddia etti.

15 temmuz'da darbecilere karşı sokaklara çıkan sivillerin eylemlerine yargı zırhı getiren KHK düzenlemesini eleştiren Kılıçdaroğlu tartışılacak şu ifadeleri kullandı:

"MİLİTANLARA DEVREDİYOR": "Yeni bir şey daha yaşadık. Diğer darbelerden farklı olarak. Neden darbe diyoruz. Darbe dönemlerini bir özelliği daha var. Sivillere de dokunulmazlık getirdiler. Şiddet kullanan sivillere cezai, hukuki, idari ve mali sorumsuzluk getirdiler. Yani devlet gücünü sivillere yani devlet dışı militanlara devrediyor. Hiçbir darbe döneminde olmamıştı. İlk kez bu darbe döneminde yaşanıyor."

"ÇIKIŞ YOLUMUZ VAR": Kemal Kılıçdaroğlu, kimsenin moralini bozmamasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Bunları anlattım, gerçekleri anlatmak zorundayım. Bunları anlattım ama çıkış yolumuz, umudumuz var. Türkiye'yi yaşanacak bir ülke haline getireceğiz. Türkiye'yi yeniden dünyanın en saygın ülkelerinden birisi haline getireceğiz. Türkiye'yi yaşanacak bir ülke haline getirmek, bizim boynumuzun borcudur. Bu işin sağı solu, devrimcisi, ülkücüsü, Müslümanı, muhafazakarı yok, 80 milyon hep beraber bu ülkeye demokrasiyi, kardeşliği, huzuru getireceğiz. Yaşanacak bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Herkes düşücesini söyleyecek, herkes konuşacak. Konuşan bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız."