BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kayıtlı posta maddelerini nasıl gönderebilirim?

Türkiye genelindeki tüm PTT işyerlerinde kayıtlı mektup ve kayıtlı kaba maddeleri gönderilerinin kabulü yapılmaktadır. Peki bu işlemi nasıl yapabilirim?

Abone ol

Türkiye’nin en köklü ve güvenilir kurumlarından PTT, bugün kargo-lojistik, bankacılık ve e-ticaretin de aralarında bulunduğu farklı alanlarındaki faaliyetlerinin yanı sıra yaklaşık iki asırdır geleneksel posta hizmetlerini de büyük bir özenle yürütmektedir.

Türkiye genelindeki tüm PTT işyerlerinde kayıtlı mektup ve kayıtlı kaba maddeleri gönderilerinin kabulü yapılmaktadır. Bu hizmeti kullanan PTT müşterileri, kayıtlı olarak postaya verdikleri gönderilerin alıcısına ulaşacağından emin olmaktadır. Kayıtlı olarak postaya verilen mektup, posta kartı, tebrik ve davetiyeler, basılmış kâğıt, görme engellilere özgü yazılar ve kayıtlı kaba maddeler kayda tabi tutulur. Gönderileriler aynı gün ya da o gün o işyerinden gönderim yapılmayacaksa ilk posta ile yola çıkmaktadır. Teslim anına kadar titizlikle takip edilen posta, alıcısına imza karşılığında teslim edilir.

ptt