BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda operasyon! 64 gözaltı kararı

Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen FETÖ operasyonunda 35'i muvazzaf 55 asker ile 9 "sivil mahrem imam" hakkında gözaltı kararı verildi.

Abone ol

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığından 35'i muvazzaf 55 astsubay ile örgütün 9 "sivil mahrem imamı" hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

64 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelinden örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri, örgütle irtibatlı oldukları belirlenen 35, daha önceki operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleriyle örgütle irtibatları tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığında görevli 20 astsubay ve örgütün 9 "sivil mahrem imamı" hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülüyor.

15'İ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli şüphelilerin 30'unun, jandarma personelinin ise 15'inin gözaltına alındığı öğrenildi. 

27 KİŞİ HAKKINDA YAKALAM KARARI
Ayrıca Balıkesir merkezli 14 il ile KKTC'de FETÖ'ye yönelik ankesörlü telefon soruşturması kapsamında ise aralarında muvazzafların da bulunduğu 27 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

KRİPTO MAHREM YAPILANMASI
Çanakkale'de FETÖ'nün TSK içindeki "kripto mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzafların da bulunduğu 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.