BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86

Kapatma gözlerini

Artık anlaşılmalıdır ki bu ülkeyi bir arada tutacak olan değer dindaş olmaktan değil kardeş olmaktan geçer.

Hükümet haklı olarak, farkında olmadığını iddia ettiği tehlikeleri ortadan kaldırma adına son iki sene içinde içine düşürüldüğü çıkmaza karşı tedbirler alıp, amansız bir savaşın içine girmiş görüyorum.

Bunun adına da paralel yapıyla savaş koymuş.

Devlet içine sızmış, dine dayanan çıkar çetesi

Milli eğitimden tutun polisin, askerin, yargının içine sızmış devlet yönetiminde düşünce ve ideolojileri doğrultusunda at koşturan Humeyni kafası.

(tabi ki onlar kendini böyle görmüyor)

Evler kurdu, yurtlar kurdu, okul okutup verdiği bursun karşılığını mesleğe geçince ahde vefa adı altında hasat edip topladı.

 Bir dediğini iki eden olmadı ak partinin biat kültürü de onlardan miras diyenlerde var.

Tabi ki bu cemaat paralel yapılanması dünkü olay değil, en az yirmi yılı var.

Ne yazık ki...

Bu gün cemaatin kendisini dağıtmaya çalışan ak partili şahinler, yıllarca aynı yuvayı paylaşan kumrular gibi yaşayıp geleceğe kanat çırptılar.

 Ama paralel yapının ülke içinde yıllardır gerçekleştirdiği operasyon ve yapılanma bir türlü anlaşılamadı. Ya da görmezden gelindi çünkü onlar yakın akrabalardı. Dindar mütedeyyin muhafazakâr kıble arkadaşlarıydı.

Sonra biz onları yanlış tanımışız

Eyvallah olabilir.

Aslında bu durum ülkenin kuruluş temellerinin içine konan harçta gizlidir.

Dün kendini ülkenin sahibi sayan beyaz Türklerin memleketin her hücresinde nasılda milletin efendisi diye diye Anadolu köylüsünü kandırdılar, en değerli yerleri, ticaretin büyüğünü nasılda aralarında paylaştılar.

Yönetimi, makamı, bürokrasiyi parsel eylediler.

En iyi okullara sınavla değil de babasının soy ismine göre kayıt yapıp mezun edip meslek sahibi yaparken. Köylü efendilere nalıncı, semerci, kesercilik düştü.

Köylü çocuklarını köy Enstitüsü uydurmasıyla öğretmen yaparken, burada bile kaypaklık yapıp 20 günde mezun ettiler de, karpuz gibi ülkenin en ücra bölgelerine dağıttılar.

(karpuz bile 20 günde yetişmez bu arada)

Paraleli geçtim üstü örtülü kast sistemini kurdular..

Gelelim asıl paralel yapılanmaya

Kimsenin itiraf edemediği gerçek yapılanma, içinde cemaatin de genlerinin olduğu pkk gerçeğidir.

Pkk terörünü Kürt sorunu olmadığını savunup ahkâm kesenler, aynı gün evet bu ülkede Kürt sorunu var derken.

Bizim 90 Kürt milletvekilimiz var deyip böbürlenip, sırf Kürt oyları için tabeladan TC yi silip, ilkokullardan andımızı kaldırırken, tüm milliyetçiliği ayaklar altına alırken neyin kafasını yaşadınız.

 Irak tezkeresinde Kürt kökenli milletvekillerinden silleyi yiyip hayır çıkıncıda aklınıza hiç bir şey gelmedi mi?

Milletvekillerinizin Türkiye’ye rağmen, Akıllarında kuzey ırakta hayal edilen bugünün bağımsızlığa giden barzaninin kürddistanı olduğunu anlayamadınız mı?

Açılım sürecinde

 Oslo görüşmelerinde

İmralı pazarlıkların da da algılarınız kapalı mıydı?

Uzatmayayım

Benim sıkıntım şu ki:

Yok, mu bu memlekette gerçek milliyetçi, türkün, Türkiye’nin, kadrini anlayacak yaşadığı hikâyelerden bir özet, ders çıkaracak?

Bu gün doğuda gerçekleşen tam bir kör dövüşüdür.

Artık anlaşılmalı bitti artık aşı tutmuyor

Artık açın gözünüzü, yıllardır bu ülkede var olan tek paralel devlet Kürt hayaline dayalı adına ne dersen de ama pkk de pyd de hatta cemaat.

 Kürt devleti hayalinde yıllardır türkün sermayesi ve emeği, halkın vergisiyle bir devlete giden yol var.

Asıl paralel pkk dır ve bunun temeli dersim isyanın da gizlidir.

Artık anlaşılmalıdır ki bu ülkeyi bir arada tutacak olan değer dindaş olmaktan değil kardeş olmaktan geçer

Azerbaycan bize ne kadar yakınsa tüm Kürtler içinde kobani ,rojova  o kadar yakındır.

Olmayan demokrasi hikâyesiyle kimseyi kenetleyemezsiniz.

 Kırk bin Şehidimiz var deyip açılım adı altında otobüsün sırtın platform kurup şölen havasında kandilin teröristlerini Habur dan geçirdiniz ya, o gün işte bitirdiniz ve bu ülkeyi kâbusa sürüklediniz.

Tanıdığım tüm Kürt arkadaşlarımın tek hayali kurulacak bir Kürt devletidir ve pkk yı terör örgütü değil, kurtuluş mücadelesi veren kahraman savaşçılar olarak görmekteler.

Yani senin benim ne algıladığımız, ne düşündüğümüz belli terörist hatta en azılı katiller.

Ama onlar bizim gibi düşünmüyor.

 Bu yaklaşımın Kürt yoktur demek kadar arızalı ve görmezden gelen deve kuşu olmaktan ne farkı var

Anlayamadık mı diyeceksiniz?

Okullarda yıllarca pkk baskısıyla Kürt çocuklarına pozitif ayrımcılık yapıldı mı? Bölge öğretmenlerinden aldığı kopyalarla sınavlar kazanıp ülkenin her hücresine sızdılar mı? Eğer öyleyse neredeydiniz?

(bu iddia var sayımdır, tahmindir, ihtimaldir yanılıyor olabilirim)

Cemaatte olduğu gibi onlarda bu örgüte ahde vefa görevini yerin getirmesi normal değil mi?

Popülasyonu artırmak sayısal çoğunluk için yapılan düzinelerle çocuğa, çocuk yardımı yaparken hiç mi bu günleri düşünmediniz.

Her şeyi geçtim, sağır sultanın bile bildiği silahlı mücadele adı altında tüm Türkiye’de pkk nın silah yığınağına hangi akıl, hangi irade müsaade etti.

90 yıllık pkk paralel yapılanmasının farkına varamayan yönetimlerin, ne kadar Türk olduğunu sorgularım artık.

Dün ak parti safında olmazsa olmaz dedikleriniz bu gün hdp ,yani pkk nın yanında siyaset yapıyorsa sizin kör değil ama hedefe ulaşmak için papaz giysisi giyerim diyen anlayışınızın bir sonucu mu?

Bir terörist cenazesine yüzlerce bölge insanı saf tutuyorsa, pkk başka, halk başka diyen anlayışın saflığındandır?

Anlaşılmıştır ki ne ak parti eski parti nede Türkiye,

Kararsız tutarsız yönetim biçimi artık halkı ve ak partiye gönül vermiş olan Türkünü de Kürtünü de fazlasıyla kaygılandırmaktadır.

Bölgedeki binaları rezidans yapsanız ne değişecek, halk birden TC aşığı mı olacak. Açılan hendeklerin içi dolu mayınlarını temizlesek, hatta içine çiçek diksek, bölge gül bahçesi, yaşayanlar bülbül mü kesilecek?

Bayrağa küfreden, taşıyanı linç eden anlayışın nasılda devlete top yekûn düşman olduğunu göremiyor musunuz?

Dün kol kola dava arkadaşım dediğiniz Kürt siyaset arkadaşlarınız nasıl size bel altından vuruyorsa yarın çıkacak bir kıvılcımda kapı komşuların nasıl düşman olacaklarını hayal edin.

Hala devlet pkk lı memurlarına maaş ödüyorsa, Yönetimde, idarede, adalette, kısacası kamunun her alanına kene gibi yapışmış pkk hayranları varken, savaşı bu gün kazandığını sansan da yarın büyük yaralara maruz kalacağını düşün.

Devamlı öleceksen senin bu bileceğin iş, ama türkün, milliyetçi anlayışın, ülküsü, vatan sevgisi sizin göremeyen, anlamayan farkında olamayan dikkatinize dayanacak hali kalmadı.

Anayasaysa mı yapacaksın, federasyon mu kuracaksın, ya da evlilik bitti ufukta ayrılık mı var diyeceksin, yap bir şey yap, bu böyle gitmemeli.

 Bu gün sinenler yarın daha bilenmiş, çoğalmış ve hazırlıklı çıkarsa Türkiye’nin karşısına.

Bölge halkının sus pus olduğu, gizliden gizliye pkk ya verdiği desteğini, yarın top yekûn desteğe dönüştürse yine biz yanılmışız mı diyeceksin?

Ben şahsen Kürdü,Türkü kardeş gören kültürün ürünüyüm, çok iyi dostlarım var, olacakta, ama şehitlere üzülüyorum, hatta kandırılmış göz göre göre ölüme yollanan Kürt çocuklarına.

Yolu olmayan gece kondu, sıvasız şehit hanelerine düşen ateş herkes gibi benim de içimi yakıyor, ama bizde hayat Hiç bir şey olmamış gibi devam ederken

Ateş düştüğü yeri bir başka yakıyor.

Korkum, fedakârlığa bu kadar mücadeleye rağmen

 Çıkıp ta biri vatan uğruna, bağrımıza bastığımız açılara inat, millet olma değerlerine siyaseten helal getirirse, o zaman bu dünya dada, öbür dünya dada yakasına yapışacak çok insan olacaktır.

Unutmamak gerekir ki devleti devlet yapan farklı görüşte ya da etnik yapıdaki insanların ülkesine duyduğu sevgi ve koruma duygusu yanında kader birliğinden geçer.

Not: Burada Türk kelimesinden kastım kafatasına bağlı değil gönül bağıyla ülkesini sahiplenen herkesi ifade etmektedir.