BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kantinler sıkı takipte, çocuklar güvende

Etimesgut Belediyesi zabıta ekipleri okul kantini denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Abone ol

Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Okullarda yapılan ani denetimlerde öğrencilerin sağlığını olumsuz etkileyecek gıda satışlarına müsaade edilmiyor.

Ekipler, okul kantinlerinde satılan gıda maddelerinin üretim tarihini, son kullanma tarihini ve saklama koşullarını titizlikle inceliyor. Öğrenciler için hazırlanan tost gibi fast-food tarzı yiyeceklerde kullanılan malzemeleri de gözden kaçırmayan ekipler, sağlıksız gördükleri gıdalarla ilgili ceza-i işlem uyguluyorlar. Zabıta görevlileri, denetimleri sırasında öğrencilerin görüşlerine de başvurarak, yaşanan olumsuzluklarla ilgili gerekli işlemleri yapıyorlar.

HALKIN HUZUR VE SAĞLIĞI İÇİN

Zabıtanın denetimleri okullarla sınırlı kalmıyor. Ekipler, vatandaşın sağlık ve huzuru için çarşı-pazar gezerek denetim yapıyor. Sebze ve meyvelerin tazeliğinden, çığırtkanlığın önlenmesine, ruhsat kontrolünden evcil hayvanlarla ilgili şikayetlere kadar birçok alanda 7 gün 24 saat hizmet veren Zabıta Müdürlüğü, görev ve sorumluluklarını aksatmadan yerine getiriyor.

SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçe halkının sağlık ve huzurunun korunmasında önemli bir görev üstlenen zabıta ekiplerinin, okul kantinlerini titizlikle denetlediğini söyledi. Demirel, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, okul kantinlerinden sağlıklı bir şekilde gıda tüketimi yapabilmeleri için ekiplerimiz okullarımızda gerekli denetimleri yapmaktadır. Sağlık koşullarına uygun olmayan kantinlerle ilgili gerekli yasal işlemler yapılmaktadır” dedi.