BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87

Kanser hastalarına maaş bağlanıyor!

Kanser hastalarına maaş bağlanıyor!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından kanser hastalarına ve daha pek çok ağır hastalıklara yakalanan kişilere maaş bağlanmaktadır.

Kanser hastalarına maaş bağlanıyor!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından kanser hastalarına ve daha pek çok ağır hastalıklara yakalanan kişilere maaş bağlanmaktadır. Peki, ödeme zamanlarının 12 ila 24 ay arasında farklılık gösterdiği bu uygulamadan kimler yararlanacak? Malül aylığı olarak da adlandırılan tedavisi zor olan hastalar için başvuru şartları...

Kanser hastalarına maaş bağlanıyor!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından kanser hastalığı ya da diğer ağır hastalıklara yakalanan vatandaşlara yönelik maaş bağlama uygulaması gerçekleştiriliyor.

Kanser hastalarına maaş bağlanıyor!

Malül Aylığı şeklinde de tanımlanan ve tedavisi zor derecede olan hastalar için hayata geçirilen bu uygulama sayesinde, SGK tarafından ödeme zamanları 12 ila 24 ay arasında farklılık arz edebilen Malül Aylığı ödenmektedir. Peki, Maluliyet Tespit İşlemleri Yönetmeliği doğrultusunda tespiti yapılan hastaların yüzünü güldürecek bu uygulamadan kimler nasıl nasıl yararlanacak? Talep edebilmek için bir yıl önceden hastalığın tanısının konulmasının gerektiği Malül Aylığı başvuru şartları nelerdir? İşte, uygulamadan faydalanmak isteyen kanser hastaları için 1800 gün prim ödeme ve en az 10 yıl sigortalı olma gibi koşulların bulunduğu, şayet bakıma muhtaçsa 10 yıl sigortalılık süresinin aranmadığı SGK'nın sunduğu fırsat hakkında ayrıntılı bilgiler...

Kanser hastalarına maaş bağlanıyor!

Malül aylığı bağlanabilmesi için talep tarihinden önceki bir yıl içinde tanı almak gerekiyor. 18 aylık malül aylığı ödeme süresi, talebe istinaden düzenlenmiş sağlık kurulu raporu tarihinden itibaren başlıyor.