BIST 9.600
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.480,56

Kan donduran tecavüz haberleri

Tecavüz haberleri bir haberci için 3. sayfa haberleri dediğimiz kategoride ele alınan ve haber değeri taşıyan olaylardır.

Neredeyse 3-4 haftadır bana ısrarla " Kan donduran tecavüz haberleri" nin maksadını soran "aaltentr" rumuzlu okurumuzu öncelikle ısrarından dolayı takdir ettiğimi ifade edeyim.

Bir okurun rahatsızlık duyduğu konunun arkasında bu kadar durması ve cevabını alana kadar yılmaması her şeyden önce ilkeli bir duruştur bana göre.

Tecavüz haberleri bir haberci için 3. sayfa haberleri dediğimiz kategoride ele alınan ve haber değeri taşıyan olaylardır. Bazen veriliş biçimi ve haberin başlığı fazlaca abartılsa da hatta rahatsız etse de olayın kendisi zaten rahatsız edici boyuttadır.

En son Siirt'te yaşanan olaylar, durumun vehametini gözler önüne serdi. Siirt olaylarına kadar ise zaten her gün, onlarca tecavüz haberini okuyor ya da televizyondan izliyorduk. İnternethaber'in "kan donduran tecavüz haberleri" başlıklı haberi ise buna bir örnektir.

"Tecavüz haberlerinin yapılış maksadı nedir?" sorusuna cevap vermek için belki de bundan daha iyi bir zamanlama olamazdı.

Siirt'teki olayların gündeme bomba gibi düşmesi ve sonrasında yaşananlar üzerine düşündüğünüz de ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Olayı duyup da "mecazen de olsa kanı donmayan var mıdır?" Bilmiyorum.

Her gün onlarca insanın tecavüze uğradığı gerçeği karşımızda dururken bu tür haberler yapılmasın mı?

Ortaya çıkmış bir tecavüz olayının faili ifşa edilmeyip saklansın mı?

Hayatları kararan bu insanların yaşadıkları dram ört bas edilip, her şey güllük gülistanlık mı gösterilsin?

Peki bu bize ne kazandırır?

Bu bize ne kazandırır bilmem ama bu tür haberlerin yapılması çok şey kazandırır.

Her şeyden önce konunun gündeme getirilmesi toplum tarafından bu konunun konuşulmasını sağlar.

Eee konuşulunca ne olacak?

Olacaklar basit...

Bu konunun konuşulması devletin ve yetkililerin bu konuda kendisine çeki düzen vermesini sağlar.

Sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirerek insanların bilinçlenmesini sağlar.

Bu tür tecavüz olaylarının nedenlerinin, sonuçlarının irdelenmesini ve önlemek için ne yapılması gerektiğinin tespit edilmesini, harekete geçmeyi sağlar.

Daha da sayabilirim ama sanırım bu kadar yeterli.

Bütün bunları yazarken şunu ayrı tutmak lazım. Bu tür haberlerin sulandırılarak, irrite edici bir şekilde verilmesini tasvip etmek değil mevzu bahis.

O apayrı bir konu.

Ama okurumuz "bu tür haberlerin bize ne kattığını ve ne maksatla yapıldığını" sordu. Bu cevap sadece haberlerin maksadına yönelik.

5 MAYIS'TA İNTERNETHABER'DEN HEDİYE YAĞMURU...

5 Mayıs'ta ilk ödülü verilecek olan bilgi yarışması ile ilgili bir kaç not:

- Gönderdiğiniz şikayetler ya da yorumlar havada kalmıyor bunu bilin.

Bizzat takip edilerek şayet bir problem varsa bekletilmeden ilgililere ulaştırılıyor. İlgililer de aynı zaman dilimi içerisinde problemi çözüyorlar.

Bunu neden yazdım?

Çünkü bir kaç okurumuz "biz burda kendi kendimize yazıyoruz heralde yarışmayla ilgilenen kimse yok" diye yorum göndermiş. Yorumlarınız gönderdiğiniz dakika bizzat tarafımdan okunuyor ve yetkililere iletiliyor. Bilmenizi isterim.

- Soru sayısının yetersiz olduğunu düşünen okurlarımız bence de haklı. Daha önce de yazmıştım, test aşamasındayken bile soruları da cevapları da ezberledim diye. Bununla ilgili iyi haber ise yakında öyle yoğun bir soru bankasıyla karşılaşacağız ki arada bir aynı soru gelse diye bekleyeceğiz belki de:)

- Yarışmayla ilgili ufak tefek aksaklıklar olsa da genel itibariyle gayet iyi gittiğini söylemek istiyorum. Çok değil 5 Mayıs'ta yarışmanın birincisi belli olacak ve İnternethaber ilk ödülüllerini vermiş olacak. Yani kısacası o büyük an için son 2 güne girmiş bulunuyoruz.

- Yarışmada bir çok kategori olmasına rağmen birincilik ödülünü yalnızca Genel Kültür'de birinci olan yarışmacı alacak.

"O zaman ben tarihte o kadar puanı boşuna mı yaptım?"
diye düşünmeden edemiyor insan.

"E hadi ben zaten ödül felan alamıyorum da, peki ya diğer bölümlerin birincileri ne olacak?"

Açıkcası benim mantığıma pek yatmadı bu ödül verme şekli. Bunu İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık'a da böyle söyledim.

Süleyman Bey ise Genel Kültür bölümünde her alandan soru olduğunu ve diğer bölümlere göre daha zor olduğunu söyledi. O zaman bir anlamda; "Genel Kültür'de yarışanın suçu ne?"

Buradan bakarsak haklılık payı var ama yine de içime çok sinmemişti ki 5 Mayıs'ta her kategorinin birincisine de ayrıca ödül verileceğini öğrendim.


Bunu da hemen size yazayım dedim.

Yani 5 Mayıs'ta İnternethaber okurlarını resmen bir hediye yağmuru bekliyor. Diğer hediyelerin ne olduğunu merak ettiğinizi biliyorum ama kusura bakmayın sürprizi bozamam.

Büyük ödül olan televizyon yine Genel Kültür birincisinin. Ama  bu hediye yağmuru benim içimi rahatlattı. Umarım sizi de sevindirmiştir.