BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
GÜNCEL

Kaliforniya yanıyor

ABD'nin Kaliforniya eyaleti yangına teslim. Los Angeles şehrindeki üç dev yangın, binlerce kişinin yaşamını tehdit ediyor. Bölgeden gelen görüntüler facianın büyüklüğünü ortaya koyuyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki orman yangını kontrol altına alınamıyor. Yangında bir hastanenin yandığı ve on binlerce insanın bölgeden talihe edildiği açıklandı. Kaliforniya Valisi Jerry Brown, eyaletin kuzeyinde etkili olan yangın nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Los Angeles'ın kuzeybatısında başlayan orman yangını nedeniyle kentte bulunan psikiyatri hastanesi ve diğer yapıların yanmasıyla on binlerce kişinin tahliye edildiği açıklandı. Yetkililer, Vista del Mar Hastanesinin yandığını ve hastaların başka hastanelere sevk edildiğini belirtti. Yangına helikopter ve uçaklarla havadan, karadan ise binin üzerinde itfaiye görevlisi tarafından müdahale edildiği belirtildi.

Ventura County'de en az 180 ev ve iş yerinin yangından zarar gördüğü, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğu açıklandı. Bölgedeki tüm okulların geçici olarak kapatıldığı belirtildi. Bölgeden gelen görüntüler ise facianın büyüklüğünü ortaya koyuyor.

Sitene Ekle