BIST 9.557
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,82

Kadın olmak işte bu kadar zor!

Bayramın birinci günü, sabah, otobüsle evine giden bir kadına sırf şort giydiği için tekmelerle saldıran biriyle aynı havayı teneffüs ediyor olmak, benim için ve tüm “insanlar” için acı verici...

Bayramın birinci günü, sabah, otobüsle evine giden bir kadına sırf şort giydiği için tekmelerle saldıran biriyle aynı havayı teneffüs ediyor olmak, benim için ve tüm “insanlar” için acı verici.

*

O kadın, bayramın birinci günü sabahın köründe neden evine gidiyordu biliyor musunuz? Kendisi hemşireydi ve bütün gece insanların sağlığını koruyabilmek adına uykusuz çalışmıştı! Peki, karşılığı bu mu olmalıydı?

*

Hani bayramlar hoşgörünün çok daha fazla önem kazandığı günlerdi! Hani birbirimize karşı her daim saygı ve sevgi içerisinde olmalıydık ama bayramlarda daha da hassas olmalıydık. Hep laf…

*

Bu arada, durumu daha detaylı görmek için yukarıdakileri yazdım. Yani darp edilen o kadınımız bunu hak etmiyor çünkü hastane nöbetinden dönüyordu ve öte yandan bayramın ilk günüydü falan demiyorum şüphesiz.

*

Bayramın herhangi bir günü olmayabilir. Sabah evine nöbetten değil, eğlenceden çıkmış gidiyor da olabilir. Üzerinde şort değil, kısacık bir mini etekte olabilir. Ve sen; ne darp edebilirsin, ne de taciz edebilirsin! Anla artık zavallı zihniyet!..

*

Gel gelelim bu saldırıyı düzenleyen kişi gözaltına alındı. Verdiği ifadeler baştan aşağı çelişki dolu. Bir yerde: “Giyimini beğenmedim” derken, başka bir yerde ifade olarak: “Hastayım, psikolojim bozuk” diyen bir adam.

*

Nihayetinde serbest bırakıldı! Serbest bırakıldığını duyan herkes normal olarak çeşitli yollarla, özellikle de sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

“Bu adam hastaysa hastaneye sevk edin, yok değilse yaptığının karşılığı olan cezayı çeksin” şeklinde seslerin yükselmesi zannediyorum yanlış değildi.

*

Dün tekrar gözaltına alındı. Halkın vicdanını yaralayan bu olaya savcılarımız kayıtsız kalmadı. Hakkında hukuki olarak ne karar verilecek bilmiyoruz. Zaten hükmünü vermek bizim üzerimize vazife değil. Ancak bizim isteğimiz, cezasız kalmasın. Bekleyip göreceğiz.

*

Değinmek istediğim bir şey daha var. Tam bu yazıya başlamadan önce haberlere göz atıyordum. Bu seferde motosikletli bir sapık haberi okudum. Yakalanmış, yargılanıyormuş. İnanın midem bulanıyor! Bu işi çözüme kavuşturalım artık. Eğitimle ya da daha ağır cezalarla… Belki de şu anda aklıma gelmeyen başka bir yöntemle. Ancak mutlaka kalıcı bir çözüm bulma zamanı geldi ve geçiyor bile…

Yapabilirseniz, sağlıcakla kalın…