BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54

kaçan kızın düğünü

Niyeti 7 bölgeli federasyon mu?

Ortalık toz duman, siyaset cemaat birbirinin üzerinde tepine dursun, muhalefet kış uykusuna erken girmiş duruyor.

Dört silahşor dağılmış asrın proje adamı dünya lideri sonunda yalnız ve her şey tam istediği gibi,

Niyeti varmaya çalıştığı sonuç aslında yıllardır hepimizin istediği şeyler, şikâyet ettiğimiz her alanda yenilikler yapmadı değil, ama bir şeyler eksik gidiyor, sunum eksiği var sanki bu işte.

Barış süreci elçileri Diyarbakır daydı, sanatçısı, yasaklısı,14 bakanda vardı gecikmeli düğün merasiminde.300 evlenmişin nikâhı kıyıldı, bazılarının da içi.

Ruhsuz, tatsız tuzsuz bir düğündü

Davetlilerde biraz tutuktu sanki

Kameramanlar çektiklerini yeterince yayınlayamadılar.

Kaçan kızın düğünü kadar sönük geçti, bir o kadar da korku vardı havada birileri birilerinden çekiniyordu. Salona pek davetli gelmemişti belikli düğün sahibinin kim olduğu pek anlaşılamamış tı.

 Kimin kimi davet ettiği belli değildi, gönülsüz düğün evinde ev sahibi seçilemedi

Oysaki pekte heyecanla hazırlanmıştılar çığırtkanlar günlerce çığırmıştı tarafları seven her kesi

Düğüne sanatçılarda çağrılmış, biri kız tarafının diğeri yine anlaşılmadı kimin getirdiğini. Sesleri pek güzel çıkmadaki söylediklerinden çok resimleri vardı her yerde.

 Kimsenin olup bitene mana çıkarmasını beklemiyorum. Ama izlediğim diyaloglar görüntüler, beni kendime yalanlıyor. Hiç görmemişim yaşamamışım, bu ülkede hiçbir şey olmamış sadece, sorun askerdeymiş, dağdaki de o, savaşanda oymuş gibi. Askerin hatalarından kendi yanlışına doğru aramak safdil düşünce ürünü kendini kandırma çabasıdır.

Merak ediyorum başbakanın Diyarbakır çıkarması yaparken sn cumhurbaşkanı Abdullah gül yaşanan ları nasıl yorumlamıştır, düşüncesi nedir, ben anlayamadım hatta fikrim bile yok. O gün nerdeydi ve ne yapıyordu oda muamma.

Ayrıca sn Bülent arınc ın tırıs tırıs Diyarbakır a gitmesini de anlamadım. tırstı mı, duruşu neden bir anda yumuşadı, onun gitmesiyle kime nasıl bir mesaj çıkarabiliriz oda bilinmeyenlerden

Başbakanın bdp havarisiyle muhabbeti siyaseten mi?   yoksa gönülden mi oda pek anlaşılmadı.

Ogün Kırmızıçizgisi pembe olup silindi, kuzey ırakta bir devlet kurdurmayız derken bu gün Kürdistan diyeceğini pek hesaplayamamıştı sanırım,

 Bir bağlantıda gördüğüm resimde boynuna geçirilen doğunun sözüm ona geleneksel erkek örtüsü poşunun altındaki pkk bayrağının farkında mıydı yoksa kendine ihanet mi ediyordu oda bilinmeyen(resim fotomontajda olabilir)

Ülkenin nasıl bir kaos ve savaşın içine sürüklediğinin de farkında değil, barış hepimizin isteği kan, göz yaşı hastalıklı ruhların talebidir, ancak barış iki taraflı olan bir anlaşmadır, oysaki taraflar birbirine güveni bırakın, aynı dilden konuşmuyor.

Keşke niyeti gerçek olsa ama başbakanın niyetini kestiremiyorum,

Niyeti 7 bölgeli federasyon mu?

Niyeti federasyon sonrası başkanlık mı?

Yoruldu siyaseti bırakıp vakıf işlerine mi adayacak kendini

Ya da jübilesi cumhurbaşkanlığımı?

Yaşananlar çok kişinin kafasını karıştırmaya yetmiştir. Yerel seçimler öncesi oy hesabını düşündüğünü sanmam, öyle bir derdi olsaydı akil yoldaşlarını dinlerdi. Anlamadığım muhatapları gerçekten samimi barış sürecinde ülke bütünlüğü sağlanacakta biz çok mu kötü niyetliyiz, savaşı, terörü hayat biçimi yaptık.

Ama tek bildiğim sn Erdoğan gelecekteki siyasi hedeflerini çok zora sokuyor, analiz ve tahlilleri tarihten ders almamış sübjektif gerçekler kadar sabit. Halka, Türk toplumuna çok uzak olduğu, ne kadar tekil ve uzak yaşadığını, attığı her adımda anlamak çok zor olmasa gerek,

Ha bu arada muhalefette çok temkinli, CHP suskun MHP şöyle bir gazını aldı yalandan seçmeninin. Eğer başbakan tarih yazacaksa, umut etmeliyiz ki tarih birkaç yılda yağmurdan akan mürekkep gibi akmasın yerlere.

Sadece öteleniyor, halı altına sürükleniyor hayatımız….