BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  SAĞLIK

Jinekomasti nedir sokaktaki vatandaştan ilginç yanıtlar!

Jinekomasti Hastalığı nedir? Sokakta vatandaşa Jinekomasti nedir diye soran cevapla.tv ekibi birbirinden ilginç yanıtlar aldı. Peki siz jinekomasti nedir biliyor musunuz? İşte sorumuzun yanıtı...

Abone ol

Jinekomasti Hastalığı nedir? Cevapla.tv ekibi yine sokak röportajlarındaydı. "Jinekomasti Hastalığı nedir?" diye sordu. Halk arasında az bilinen bu hastalık ile ilgili cevapla.tv kameralarına birbirinden ilginç yanıtlar verdi.

Peki gerçekten de Jinekomasti Hastalığı nedir?

İşte Jinekomasti'nin anlamı: 

Jinekomasti, erkeklerde meme büyümesi demektir. Sözcük, Yunanca gyne (kadın) ve mastos (meme) kelimelerinin birleşmesinden oluşturulmuştur.

Neden olduğu tam olarak bilinmemekle beraber, birden çok sebebi olabileceği düşünülmektedir. Genellikle hormonlarındaki dengesizlikten kaynaklandığı düşünülür. Ergenlik çağındaki erkeklerde rastlanan jinekomasti, vakaların büyük çoğunluğunda birkaç yıl içinde kaybolur.

Herhangi bir sağlık tehlikesi yaratmamakla beraber, nadir durumlarda sağlığı tehdit edebilecek farklı bir rahatsızlığın göstergesi olabilir. Sıklıkla sosyal ve psikolojik sorunlara sebebiyet verir.

Jinekomastiyi meydana getiren sebep belirlenebilirse, buna yönelik tedavi uygulanabilir. Ancak birçok durumda tedavisi cerrahidir.