BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.433,32
HABER /  GÜNCEL

İYİ Parti milletvekili adayları - Listelerdeki bomba isim kim?

İYİ Parti milletvekili aday listesi bugün YSK'ya bildiriliyor. İYİ Parti milletvekili listesinde sürpriz bir ismin yer aldığı ve o ismin Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğu iddia edildi. Başbuğ'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Başbuğ; ''milletvekili adayı olacağıma ilişkin olarak medyada yer alan haberler doğru değildir'' dedi.

Abone ol

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi ile birlikte Millet İttifakı'nın içinde yer alıyor. İYİ Parti'den milletvekili olmak için 2 binden fazla kişinin adaylık başvurusu yaptığı belirtiliyor. Partinin Genel Başkanı Meral Akşener ise cumhurbaşkanlığı yarışına katıldığı için milletvekili adayı olamıyor.

İYİ Parti miletvekili listeleriyle ilgili bomba bir iddia gündeme geldi. İYİ Parti Büyükçekmece Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Akpınar, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un İYİ Parti'den aday olduğunu açıkladı ancak Başbuğ'fan yalanlama geldi.

İLKER BAŞBUĞ ADAY OLACAK İDDİASI: İYİ Parti Büyükçekmece Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Akpınar, "İlker Başbuğ Paşa İYİ PARTİ istanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı olmustur. Hayirli olsun" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL İKİNCİ BÖLGEDEN ADAY:  Akpınar, Twitter hesabı üzerinden eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un İstanbul ikinci bölgeden aday olacağını yazdı. İddiayı Başbuğ sosyal medyadan yalanladı.

BAŞBUĞ'DAN AÇIKLAMA:

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İYİ Parti’den milletvekili adayı olacağına ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı. Kişisel twitter hesabından tek cümlelik bir açıklama yapan Başbuğ “Milletvekili adayı olacağıma ilişkin olarak medyada yer alan haberler doğru değildir” dedi.

BAŞBUĞ'A YAKIN KAYNAKLAR DA YALANLAMIŞTI: İlker Başbuğ'a yakın kaynaklar iddiaları "İlker Paşa'nın aday olması gibi bir konu hiç konuşulmadı, böyle bir konu asla gündeme gelmedi" ifadeleriyle yanıtladı.

Akşener'den seçim sonucu için dikkat çeken sözler!

Meral Akşener'den İsmail Kahraman'a kavga çıkaracak sözler!