BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde bisiklet evi açıldı

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampüsü'nde "Bisiklet Evi" açıldı. 

Abone ol

Açılış törenine, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Salcano Bisiklet Genel Müdürü Bayram Akgül, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, törendeki konuşmasında, spor yapmanın hayatın bir parçası olduğunu dile getirerek, "İTÜ'nün ana düsturunda eğitimin, araştırmanın yanında hem sanatı hem sporu yaşamın bir parçası haline getirmek bulunuyor. Bu açıdan önemli bir işlev yerine getireceğiz. Önemli bir başlangıç. Diğer üniversitelere de tavsiye ediyoruz." dedi.

Karaca, öğrencilerin kampüste mümkün olduğunca bisiklet kullanmaya çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu, bir hayat tarzı. İklim değişikliği ve ekolojik denge açısından da karbondan arındırılmış bir kampüs oluşturmak bütün derdimiz. Motorsuz araçlar kullanımını teşvike doğru yöneldik. İşin Ar-Ge tarafı da var. Öğrencilerimize yeni bir hizmet sektörü oluşturmak açısından da düşünüyoruz. Malzemesinden mekaniğine, hatta vitesinden elektroniğine kadar her türlü alanda üniversite ile şirket ufak çapta bir Ar-Ge merkezi oluşturacak. Sadece bisiklet kullanımı değil, hem tamiratı hem kullanımı hem Ar-Ge'si hepsi beraber bir bütün oluşturacak." 

PROJE BAZLI İŞ

Bayram Akgül de Türkiye'de bisiklet sektörü ve bisiklet sporunun gideceği çok yer olduğunu belirterek, "Bisiklet evi açmak, sadece bisiklet satışı, bisiklet servisi değil. Biz burada Ar-Ge merkezi, bisiklet test laboratuvarları kurmayı ve insanları hem bisiklete binmeyi hem bisiklete teşvik etmeyi amaçlayan proje bazlı bir iş yaptık." diye konuştu.

Bisiklet sektörünün Türkiye'nin önemli ihraç pazarlarından biri olabileceğine işaret eden Akgül, sektörde yerliliğin artırılması ve yerli üretimi destekleyen projeler yapılması gerektiğini söyledi. 

Akgül, bilimsel yönden de destek vermek istediklerini vurgulayarak, İTÜ ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Akgül, "Türkiye'de bisiklet test eden bir laboratuvar yok. İlk laboratuvarın temelleri de atılacak." dedi.

Konuşmaların ardından Karaca, Akgül ve beraberindekiler kurdele keserek, bisiklet evinin açılışını gerçekleştirdi.