BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  POLİTİKA

İtalya'dan Maraş kararı: 1 yıl daha uzatıldı

Suriye'den gelebilecek olası tehditleri bertaraf etmek amacıyla NATO bünyesinde Kahramanmaraş'a konuşlandırılan İtalya Hava Savunma Sistemi'nin malzemeleri ve İtalyan askerleri için süre bir yıl daha uzatıldı.

Abone ol

BusinessHT'de yer alan habere göre NATO bünyesinde Kahramanmaraş'ta konuşlu İtalya Hava Savunma Sistemi'nin süresi 1 yıl daha uzatıldı.

Hava savunma sistemine ait malzemelerin bulunduğu konteynerleri taşıyan 10 TIR ve 25 İtalyan askeri, 2016 yılında Kahramanmaraş'a ulaşmıştı.

Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı kentteki Gazi Kışlası'nda 3 yıl konuşlu kalan Almanya Patriot Hava Savunma Birliği'nin yerine NATO bünyesinde İtalya Hava Savunma Sistemi kurulmuştu.

Üzerindeki 360 derece radar sistemi sayesinde 1000 kilometre uzaklıktan yapılan füze saldırılarına karşı harekete geçebilen MEADS, aynı anda iki farklı hava hedefini etkisiz hale getirebiliyor.

İtalya ve ABD'de yapılan son testlerde, aynı anda iki farklı açıdan yaklaşan F-4 Fantom savaş uçağı ve güdümlü füzeye karşı ateşlenen hedefleri vuran bir MEADS bataryasının 5 zırhlı araç üzerine monte ediliyor ve bir gözetim radarı, iki atış kontrol radarı, iki operasyon merkezi ile her birinde 12 füze bulunan 6 füze fırlatma rampasından oluşuyor. Her batarya ise 19 personel tarafından yönetiliyor.