BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  EKONOMİ

İsviçre merkezli bankadan dolar tahmini dolar kaçın altına inecek

Düşüşe geçen dolara dair bir tahminde İsviçre merkezli yatırım bankası Credit Suisse'den geldi. Yatırım bankasına göre Türk Lirası'na yönelik beklenti, talebin yıl sonuna kadar güçlü kalacağı yönünde ve dolar yıl sonuna kadar/TL 5.10 seviyesine gerileyebilir.

Abone ol

Credit Suisse'e göre Türk Lirası'na yönelik beklenti, talebin yıl sonuna kadar güçlü kalacağı yönünde. Kurum, enflasyon ve dış borcun çevrilmesine bağlı risklerin büyük bir ihtimalle Türk Lirası üzerinde baskı oluşturmayacağını belirtiyor.

Credit Suisse stratejisti Nimrod Mevorach'ın notunda enflasyonun TL üzerinde baskı oluşturmamasına ilişkin sadece Aralık başında veri açıklanacak olmasını ve kredi spreadlerinin normalleşmesini işaret etti.

GÜVEN DUYULDUĞU SÜRECE...
Mevorach, "Dolar/TL 'nin düşmesi enflasyon görünümünü iyileştiriyor ve yatırımcıların öncesine göre düşük reel faizli bir dönemi (Enflasyonun anlamlı şekilde düşeceğine dair güven duyulduğu sürece) kabul etmesine imkan veriyor. Bu dinamikler TL için şu noktada güçlü" dedi.

5.10-5.15 SEYİYESİNE GELEBİLİR
Kuruma göre Halkbank konusunda piyasa dostu bir çözüm —ki bu Credit Suisse'in baz senaryosu- hisse senetlerine girişleri canlandırabilir ve TL, dolar karşısında yıl sonuna kadar 5.10 — 5.15 seviyesine gelebilir.

6,4 trilyon dolarlık varlığı yöneten CEO'dan dolar iddiası

FED kararları doları nasıl etkileyecek? Dolar ve altında son durum