BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  GÜNCEL

İsviçre Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı! Türkiye tepkili

İsviçre'de terör örgütü yandaşlarının Bern'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan miting düzenlemesinin ardından İsviçre Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'ı çağırarak, terör örgütü yandaşlarının Bern'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan miting düzenlemesinden duyduğu rahatsızlığı iletti.

İsviçre'de terör örgütü yandaşlarınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren bir pankart açılmıştı.

ANKARA'DA BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca miting düzenlenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterilerek 'Kill Erdogan (Erdoğan'ı öldürün)' pankartı açılması Ankara'da büyük tepki topladı. Geçtiğimiz gün de Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi'nin yardımcısını çağırmıştı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN İLK YORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre'deki skandal pankart için "Bu konuda Dışişleri Bakanlığı gereken adımı attı. Şehirlerinin en büyük meydanlarını teröristlere verdiler. Tüm müslümanları rencide eden pankartları taşıttırdılar." dedi.

TÜRKİYE AFRA TAFRA YAPILACAK BİR ÜLKE DEĞİL

Öte yandan Erdoğan, Esenler'de yaptığı konuşmada konu ile ilgili  "Türkiye afra tafra yapılacak bir ülke değil. İçeride de bu tipler var. Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileri ile Türkiye'deki terör örgütlerinin oradaki kolları beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söyleyince beyfendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı." ifadelerini kullanmıştı.