BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  DÜNYA

İşte Suudi prenslerin tutulduğu otel! Kameralar ilk kez girdi!

BBC ekibi Suudi yetkililerden aldığı izin ile 4 Kasım'dan bu yana aralarında prenslerin de bulunduğu 200 kişinin gözaltında tutulduğu Riyad'daki Ritz-Carlton oteline girdi.

Abone ol

Suudi Arabistan'da 4 Kasım'da düzenlenen operasyonda aralarında prenslerin de olduğu yaklaşık 200 kişi gözaltına alınmıştı. BBC, bu kişilerin tutulduğu ve 'Dünyanın en lüks hapishanesi' olarak görülen başkent Riyad'daki Ritz-Carlton oteline girdi.

BBC'nin otelde ses kaydı alması ve insan yüzlerini görüntülemesine izin verilmedi. Otelin diğer konuklarının odalarından ayrılması istenirken, binanın dış kapısı da ziyaretçilere kapatılmıştı.

EN AZ 100 MİLYAR DOLAR

Riya Başsavcısı, operasyon sonrası 208 kişinin sorguya çağrıldığını, bunlardan yedisinin herhangi bir suçlama yöneltilmeden serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Başsavcı "Ortaya çıkartılan yolsuzluk faaliyetlerinin potansiyel boyutları çok büyük. Son üç yıldaki çalışmalarımız temelinde, en az 100 milyar doların geçtiğimiz birkaç onyılda sistamatik yolsuzluk ve zimmete geçirme yoluyla kötüye kullanıldığını tahmin ediyoruz" dedi.