BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24

İşte Firuz Bağlıkaya, İşte TÜRSAB

05-07 Aralık 2019’da 13.kez kapılarını aralayacak olan Travel Turkey İzmir bu yılda sağlıklı, lezzetli, teknolojik, keyifli, anlamlı bir turizm buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Ege Bölgesi'nin hayat bulduğu vazgeçilmez buluşma şehri İzmir'de hava soğuk ve yağışlıydı... Bu kez iklimin yerine şehri ısıtan turizmcilerin enerjisi ve buluşmasıydı İzmir de... Bu buluşmaya vesile olan Travel Turkey İzmir 12. kez kapılarını araladı.

Yazmak inanılmaz özverili sabırlı ve damıtılmış arınmış yalnız ama çoğul bir eylem sözlerin uçtuğu yaşanılanların ve yazılanların kaldığı yaşatılan hatırlatan ve paylaşılınca anlam kazanan ve değerleri ortaya koyan... Evet İzmir'de tanık olduğum mercek altına aldığım doğum günümde Türk Turizminin adeta yeniden doğuşuna şahlanışına şahitlik ettiğim heyecanla tutkuyla koşar adımlarla ülke turizmimizin geleceğine yön vereceklerin buluşmasıydı…

05-07 Aralık 2019’da 13.kez kapılarını aralayacak olan Travel Turkey İzmir bu yılda sağlıklı, lezzetli, teknolojik, keyifli, anlamlı bir turizm buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Turizmciler gündüzleri fuar alanında profesyonel görüşmelerini yaparken akşamları da Kordon’da ve İzmir’in muhtelif mekanlarında hasret giderdi. 

Travel Turkey İzmir 2018’egenel olarak bakacak olursak ülkemiz genelinde 48 il, 38 ülke ve 1300’e yakın katılımcı ile 44 bin 19 kişinin ziyaret ettiği fuarda, Makedonya Cumhuriyeti, bu yılki fuarın partner ülkesi, Diyarbakır ise İli oldu. Bu buluşma aynı zamanda turizm profesyonellerinin ve şirketlerinin kendi iç yönetimleri performans değerlendirmeleri, ilişki yönetimleri ve hedeflerini değerlendirmeleri konusunda da gelecekleri için önemli kararların alınmasına da vesile oldu.

Küçük olsun benim olsun, Türkiye’ye ne olursa olsun devri kapandı

Fuarın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un mesajları net, açık ve karalıydı.” Devlet katkısıyla devam edelim, küçük olsun benim olsun Türkiye ne olursa olsun düşüncesinde hareket etmek isteyenler için bu devrin kapandığını, Türkiye’nin bundan sonra küçük hesapların peşinde değil büyük hesapların peşinde. Biz hedeflerimizi çok büyük koyacağız çok hızlı bir şekilde bu hedeflerimize ulaşmak için gerekli altyapıyla da hazırız” diyerek turizmcilere seslenen Ersoy, “Türkiye’nin turist sayısından çok nitelikli turiste, doluluklardan ziyade kişi başı gelirlere odaklanacağını ifade ederken turizm ve otel yatırımcılarına çok önemli bir uyarıda bulundu. Otel patronlarının artık müdürlerine otellerine gittiğinde bugünkü doluluğumuz nedir yerine kişi başı gelirlerimiz nedir? Diye sormaları gerektiğini. Nitelikli turiste maliyet odaklı gidilemeyeceğini fiyat arttırmanın söylenildiği kadar kolay olmadığını, bunun için önce vereceksiniz sonra alacaksınız  aksi takdirde fiyatları artırmanın mümkün olmadığını net bir şekilde ifade ederek Türkiye olarak Turizm’de bir üst lige çıkma zamanının geldiğini ve buna hazır olduğumuzu” dile getirdi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Travel Turkey İzmir’e damgasını vurdu

İşte başkan, İşte TÜRSAB, işte Fuar dedirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya tanıdığım ilk andan itibaren inandım. Gönülden menfaatsiz ve beklentisiz olması gerektiği gibi her platformda elimden geldiğince var gücümle destek oldum ama neden derseniz tek menfaatim ve beklentim Türkiye turizmini, seyahat acentalarımızı  hak ettiği yere layıkıyla taşıyabilecek deneyim, vizyon, kararlılık, sabır, azim ve inancı gördüğüm bir turizm lideri olması.

İzmir’de de gözlerindeki o ışık, sözlerindeki gerçekçi kararlılık koşar ve emin adımlarla tutkulu heyecanı olumlu ve birleştirici hoşgörülü yaklaşımlarıyla bu fuarın yıldızıydı. Turizmcilerin en önündeydi. Kültür ve Turizm Bakanıyla uyumlu işbirliği, istişaresi ve ekip çalışmasıyla 2019 ve sonrasında ülke turizmimizin güvenli beyinlerle yol aldığını gözlemledim.

Kendisiyle fuarı adımlarken spontane bir şekilde sorduğum sorulara samimi cevaplar verdi.  “Turizmcilerin özlediği zaman diliminin geldiğini ve bunun gümbür gümbür hep süreceğini” dile getirdi. “Bölge fuarlarının o bölgedeki şehirlerden başlayarak ülke turizmine yansıyan önemini ve bunu Türkiye’nin her bölgesine yaymanın asli görevleri olduğunu, yüzlerce yabancı misafir ve Hosted buyer’ları burada ağırlıyoruz. Ticaret hacimlerinin gelişmesine fayda sağlıyoruz” dedi.

“2019 yılının başından itibaren turizmdeki taşları temizleyecek yasaların çalışmasının Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından titizlikle yürütüldüğünü, Sayın Bakanın 2019 başından itibaren Türk turizminin geleceğini açacak artı değerler katacak yasaların içeriğini açıklayacağını, turizm sektörünün içinden gelen bir Bakanımız olmasının önemini, avantajlarını vurguladı”.

Firuz Bağlıkaya’nın ,Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ki açılış konuşmasından önemli satır başları

Ne mutlu ki tüm turizm sektörü paydaşlarının enerjisi, turizme ve ülkemize olan aşkıyla altın bir yılı geride bırakıyoruz. Sektörümüzün içinden gelen sektörümüzü her yönüyle tanıyan, bilen, ülkemize markalar kazandırmış başarılı iş insanı Sayın Bakanımız ve değerli ekibinin çalışmalarıyla 2019 yılında da rekorların devam edeceğine olan inancımız tamdır. Göreve başlar başlamaz sektör sorunlara hızlı çözümler getiren Sayın Bakanımıza ve ekibine mesai kavramı tanımadan 7/24 üstün performans göstererek çalışmalarından dolayı huzurlarınızda birliğim adına bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum.

Travel Turkey İzmir Fuarı, dünyadan turizm profesyonellerini buluşturmasının  yanı sıra iç turizm pazarını canlandıran, yeni ürün ve destinasyonların tanıtımının yapıldığı ve erken rezervasyon kampanyalarının duyurulduğu bir mecra olarak sektörümüz için önemli bir konumdadır.

Türkiye sunduğu turizm çeşitliliği, insanımızın sıcak konukseverliği ile rakipsiz bir ülkedir. Sadece Göbeklitepe 12 bin yıllık tarihiyle insanlık tarihinin yeniden değerlendirilmesine sebep olmuştur. Ülkemiz Anadolu’nun her köşesinden fışkıran tarihi zenginlikleriyle adeta bir Açıkhava müzesidir.

Zorlu süreçlerde birlikte olmanın ortak akılla kararlar almanın ne kadar isabetli sonuçlar doğurduğunu hep birlikte gördük. İzmir’de bu birliktelik bu güzel uyum turizm sektörünün gücünü ve enerjisini bir kez daha ortaya koymuştur.

Turizmin davetkar sesinde nice buluşmalara tatil tadında kalın….