BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

İşte emeklilerin en rahat yaşadığı ülke Türkiye kaçıncı sırada?

Fransız global varlıklar yönetim şirketi Natixis Global Asset Managementın dört kriteri ölçü alarak yaptığı araştırmaya göre emeklilerin en rahat yaşayacağı ülke belli oldu. Peki Türkiye kaçıncı sırada?

Abone ol

Natixis Global Asset Management, yaptığı bir araştırma sonrası emekliler için en yaşanılır ülkenin Norveç olduğunu duyurdu. Türkiye ise emekliler için en yaşanılır ülkeler sıralamasında Kıbrıs, Şili, Meksika ve Çin'in ardından 39.sırada yer aldı.

Sağlık, maddi zenginlik, emeklilik finansmanı ve yaşam kalitesinin ölçü alındığı araştırma sonuçlarında en iyi 10 ülke Norveç ve İsviçrenin ardından sırasıyla İzlanda ,İsveç, Yeni Zelanda, Avustralya, Almanya, Danimarka, Hollanda ve Lüksemburg oldu.

TÜRKİYE 39.SIRADA

Küresel Emekilik Endeksinin birinci sırasındaki Norveçin orantısal puan yüzde 86 olurken, 39. Sıradaki Türkiyenin orantısal puanı yüzde 45te kaldı. Kriterler içerisinde Türkiyenin en iyi orantısal puanı ise yüzde 53 ile sağlık ve emeklilik finansmanı alanlarında oldu. Türk emeklileri yaşam kalitesi alanında yüzde 37, maddi zenginlik alanında ise yüzde 39 orantısal puanda kaldı.