BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05

İstanbul'da seçim vakti

AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ile dün İnternet Medyası Derneği'nin yemeğinde buluştuk.

Müezzinoğlu'nun en çok sevdiğim yönü, İnternet'le ilgili olması. Her yıl İnternet Haftası'nda bizleri unutmuyor sağolsun. İstedik ki, bir de biz ağırlayalım Mehmet Bey'i.

Ağırlamakla kalmadık, İstanbul'u, seçimleri, belediyelerin İnternet'e olan ilgisizliğini de konuştuk tabii...

-Sayın Müezzinoğlu, AK Parti'nin İstanbul'daki durumu nedir? Hala iddialı bir şekilde yüzde elli oy alacağınızı söylüyor musunuz?

Başkan rahat!

Bir o kadar net:

-Hiç kuşku yok ki, bu seçimde rakiplerimizi çok çok geride bırakacağız.

-Nasıl?

-Çalışıyoruz. 600 bin gençle buluştuk. Şimdi kadınlarımızla buluşmaya hazırlanıyoruz. İstanbul'da girmedik ev bırakmayacağız seçim vakti gelene kadar. Şunu söyleyeyim biz ekiyoruz, zamanı gelince biçeceğiz.

Mehmet Müezzinoğlu'nu bu kadar rahat konuşturan, yarın seçim olacakmış gibi çalışması. Anlattığına göre, hem kendisinin hem de ekibinin gecesi gündüzü yokmuş:

-Bir iki ay içinde İnternet konusunda da çok önemli adımlar atıyoruz.

-Nedir o?

"Sabır" diyor Müezzinoğlu ve ekliyor:

-Teknolojinin önünde hiç kimse duramaz.

Ne güzel sözler bunlar... Keşke tüm politikacılar böyle olsa.. Mesela AK Partili belediyeler keşke İnternet'i sadece sokaklardaki pankarlarla yaşamasa. Keşke söylenen her şeyin, atılan her adımın uygulaması olsa.

Çok merak ediyorum, sadece İstanbul'da acaba kaç tane belediye başkanının kartvizitinde mail adresi yazıyor. Ama iş lafa gelince, maşallah pankartlar, hayali İnternet belediyeciliği havada uçuşuyor.

Müezzinoğlu da bizimle aynı görüşte.

Ama umudunu yitirmiyor AK Parti İstanbul İl Başkanı.

"Çok yakında her şey çok farklı olacak" diyor.

Peki...

Sadece çalışmak mı?

AK Parti'nin İstanbul'da yüksek oy iddiası sadece Müezzinoğlu ve arkadaşlarının çalışmasına mı bağlı? Mesela muhalefetin bunda hiç mi katkısı yok? Masa başında kendisini İstanbul'un lideri ilan eden, İnternet'ten bihaber, halktan kopuk siyasilerin hiç mi günahı yok?

Bu politikacların günahı çok olmalı ki, Müezzinoğlu şükrediyor ironi bir dille.

Sözün özü şu:

İstanbul'da seçim vakti gelip çattı neredeyse. Ama siyasi partiler AK Parti'nin dışında yerinde sayıyor! CHP kış uykusunda, DYP eh işte, ANAVATAN'ın varlığı ile yokluğu belli değil.

Meydan boş, AK Parti cirit atıyor!