BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da patlama son dakika haberler geliyor

İSTANBUL'da meydana gelen iki ayrı patlamada 38 kişi şehit oldu, 155 kişi de yaralandı. Süleyman Soylu'nun açıkladığı son habere göre 19'u yoğun bakımda toplam 155 yaralı var. 13 kişi ise gözaltında.

Abone ol

İSTANBUL'da iki ayrı noktada patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki ayrı patlamanın iki terör saldırısı sonrasında meydana geldiği yönünde bir değerlendirme yapıldığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 38 kişinin şehit olduğunu 19'u yoğun bakımda toplam 155 kişinin de yaralandığını açıkladı. Olayla ilgili gözaltı sayısı 13'e çıktı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralıların tedavilerinin sürdüğünü, yaralılardan 6'sının yoğun bakımda olduğunu 3'ünün ise durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Terör saldırılarının ardından 13 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında dün saat 22:30 sularında iki ayrı patlama sesi duyuldu. İlk saldırı Beşiktaş- Bursaspor karşılaşması sonrasında Beleştepe olarak bilinen Süzen Plaza'nın hemen yanında meydana geldi. Saldırının statta güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüse yönelik olduğu belirtildi.

İLK SALDIRI BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA

İlk saldırının Beleştepe olarak bilinen yerde bomba yüklü bir araçla düzenlendiği, Maçka Parkı'ndaki saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştiği değerlendiriliyor. İkinci patlama ise Maçka Parkı'nda oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı haberi sonrası Ankara'dan İstanbul'a giderek olay yerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Soylu ve beraberindeki heyet daha sonra hastanelerdeki yaralıları ziyaret etti.

KURTULMUŞ: ALLAH RIZASI İÇİN DUYARLI OLALIM

İstanbul'daki hain saldırılar sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ortak açıklama yaptı. 

Basın yayın organlarının son derece dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, milletin moralini bozacak bir yayın anlayışından uzak durulması gerektiğini belirtti. İşte o açıklamalardan bazı satır başları:

"Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen sonrası çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya bir saldırı söz konusu. Önce Beleştepe denilen bölgede, seyir halindeki bir araç patlatıldı. Bu olaydan 45 saniye sonra bu bölgede bir canlı bomba kendisini patlatmasıyla çok alçak bir saldırıyla karşı karşıya kaldık.

"BİR KAÇ SÖZLE GEÇİŞTİRİLECEK BİR SALDIRI DEĞİLDİR"

Dışarıdan da bu terör saldırılarına karşı dik durmalarını bekliyoruz. Bir kaç sözle geçiştirilecek bir saldırı değildir. Terör örgütlerinin ciddi bir dayanışma içerisinde, Türkiye'ye karşı savaştıklarını biliyoruz. En kısa zamanda Türkiye yeniden birlik ve beraberlik içerisinde terör örgütlerinin tamamını dize getirecektir.

PATLAMA SONRASI NELER YAŞANDI?

İki ayrı patlamanın hemen sonrasında bölge polis tarafından ablukaya alındı. Patlamanın meydana geldiği noktalara çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Siviller patlamanın meydana geldiği bölgeden çıkarılırken, bölge güvenlik şeridi içerisine alındı.

TEK DEĞİL İKİ AYRI SALDIRI OLMUŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamanın iki ayrı noktada gerçekleştiğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte İstanbul'a gelen Bakan Soylu, gazetecilerin sorularını cevapladı. İki ayrı saldırı olduğu yönünde bir değerlendirme bulunduğunu, saldırıların ilkinin Beşiktaş Stadı'nın üst bölümünde daha önce Beleştepe olarak nitelendirilen yerde olduğunu ikincisinin ise Maçka Parkı'nda gerçekleştiğini açıkladı. Stadın bulunduğu yerdeki saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini söyleyen Soylu, Maçka Parkı'ndaki patlamanın ise canlı bomba olarak değerlendirildiğini belirtti.

YİNE AYNI YÖNTEM

Bölgede yapılan ilk incelemelerde saldırının gerçekleştirildiği amonyum nitrat ve plastik patlayıcı olduğu tespit edildi. 

Patlamanın Beşiktaş- Bursasspor karşılaşmasının hemen sonrası gerçekleşmesi yürekleri ağızlara getirdi. Yaralı sayısı bu yüzden çok yüksek oldu.

BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, patlamada yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

6 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Beşiktaş Vodafone Arena yakınında gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumu Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve aynı büroda görevli 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Savcıların olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu öğrenilirken, saldırıya yönelik soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi.