BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
GÜNCEL

İstanbul yeni havalimanı adı için dikkat çeken açıklama

İSTANBUL yeni havalimanının adı ne olacak tartışması sürürken, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

İstanbul'a yapılan yeni havalimanı adı için "Abdulhamit Han" ismi ortaya atılmıştı. Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın geçtiğimiz hafta sonu twitterdan duyurduğu bu iddiası günlerce konuşulmuştu. Havaalanı için Alternatif olarak "Mustafa Kemal" adı önerilmişti. Gündemdeki konu hakkında İstanbul Grand Airport (İGA) İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu konuştu.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın adı ile ilgili tartışmalara ilişkin, Samsunlu, “İsim konusu, yönetim kurulu üyelerimizin dünya genelinde yaptıkları araştırma çalışmaları ve ilgili mercilerle yapılacak değerlendirmeler sonucu alınacak kararla belirlenecek.” dedi.

Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında, Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınmasına ilişkin Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması (ORAT) süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Samsunlu, havalimanının adı ile ilgili tartışmalara ilişkin, “İsim konusu, yönetim kurulu üyelerimizin dünya genelinde yaptıkları araştırma çalışmaları ve ilgili mercilerle yapılacak değerlendirmeler sonucu alınacak kararla belirlenecek.” ifadesini kullandı. 

Sitene Ekle
Etiketler