BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  DÜNYA

İsrailli bakandan Filistinlilerle ilgili 'pes' dedirten sözler

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, İsrail güçlerinin Filistinlilere 'çok çok iyi' davrandıklarını söyleyerek skandal sözlere imza attı. Shaked, ayrıca İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden korkmadığını belirtti.

Abone ol

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla alev alan Orta Doğu'da, İsrail askerlerinin 60'tan fazla Filistinliyi vahşice öldürmesi dünyayı sarstı. Katliam Brezilya'dan Yunanistan'a, ABD'den Filipinler'e, Güney Afrika'dan İsviçre'ye yeryüzünün dört bir yanında protesto edildi.

İsrail'de de solcular sokağa inerek protesto gösterisi düzenledi ve ölümlerin derhal durdurulmasını istedi. Katliamın ardındaki bir numaralı isim İsrail Başbakanı Netanyahu, dün akşam resmi konutunda büyük bir şok yaşadı. İsrailli göstericiler, ellerinde pankartlarla Netanyahu'yu protesto etti.

''FİLİSTİNLİLERE İYİ DAVRANILIYOR''
Konuyla alakalı bir radyo programında konuşan İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, İsrail güçlerinin bu süreci çok iyi yönettiğini ve Filistinlilere iyi davrandığını söyledi. İsrail askerinin barışçıl gösteri yapan Filistinlilerin üzerine ateş açmasının ardından 60 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili konuşan Shaked, İsrail'i katliamla suçlayan bir çok ülkenin aşırı tepki gösterdiğini ifade etti.

''HOŞ DEĞİL AMA BİZ BUNA ALIŞIĞIZ''
'Güvenlik güçleri çok iyi bir iş yapıyor ve olayları yönetiyor" diyen Shaked uluslararası eleştiriler konusunda "Hoş değil ama biz buna alışığız ve başa çıkabiliriz" ifadelerini kullandı.

''BAŞKA ÇARE KALMADI''
İsrailli bakan "Gazze Şeridini yeniden ele geçirmek dışında bir çare kalmadı" dedi, İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden korkmadığını belirtti.