BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Barzani'ye destek ABD'den PKK'ya TIR'lar dolusu silah!

KUZEY IRAK'taki referandum yaklaşırken bir yandan İsrail yönetimi Barzani'ye destek veren açıklamalarda bulunuyor diğer yandan da ABD, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilere binlerce TIR dolusu silah gönderiyor.

Abone ol

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı "bağımsızlık referandumundan" önce Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını desteklediklerini açıkladı.

Netanyahu'nun bürosundan yapılan açıklamada, "Terörizmin her türlüsünü reddedenİsrail, Kürt halkının kendilerine ait bir devlet elde etme yönündeki meşru çabalarını destekliyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

PKK'YI MEŞRULAŞTIRMA ÇABASI

İsrail eski Genelkurmay Başkanı Yair Golan, geçen hafta Washington Yakın Doğu Politika Enstitüsünde yaptığı konuşmanın soru-cevap bölümünde, şahsi görüşünün "PKK'nın terörist bir örgüt olmadığı" yönünde olduğunu söylemişti.

PKK REDDEDİLİYORMUŞ

Açıklamada tepki çekmemek için PKK'yı kurulacak Kürt devletinden ayrı tutan İsrail,"PKK'yı reddediyor ve terörist bir örgüt olarak görüyoruz" ifadesi de kullanıldı.

ABD TERÖRİSTLERİ BESLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Kuzey Irak'ta referandum tartışmaları sürerken, Suriye'de milyonlarca insanı etkileyen iç savaş sürüyor. Bölgeye barışı getirme parolasıyla giren Amerika ise, teröristlere açık bir şekilde destek veriyor.

Türkiye'de kanlı saldırılar düzenleyen PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye sık sık silah ve mühimmat desteğinde bulunan ABD, teröristlere para yardımında da bulunuyor.

1480 TIR GÖNDERDİLER

İsmail Beşikçi'nin bağımsızlık isteyen Kürtler'e dediğine bakın!

Son olarak örgüte 90 TIR'lık silah ve mühimmat yardımında bulunan ABD'nin teröristlere yeni sözler verdiği ve toplamda 1480 TIR'lık yardım yaptığı öğrenildi.

"DOÇKALAR, MAKİNELİ TÜFEKLER, HAVAN TOPLARI"

Sputnik'e konuşan PYD'nin sözde sorumlusu, "ABD, Deyr ez Zor operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Bize ulaşan silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, doçkalar, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahları var.

"AĞIR SİLAHLAR İÇİN SÖZ VERDİLER"

Silahlar ve zırhlı araçlar 90 tırla geldi. Operasyon için daha fazla ihtiyacımız var. Bunu ABD'li yetkililere bildirdik. Yakında daha fazla ağır silahın gönderileceği sözünü verdiler" dedi.