BIST 9.136
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,86

İsrail kazanamadı ama biz kaybettik..!

Bu utanç hem bugünün Müslümanlarına hem de yarının Müslümanlarına yeter de artar bile…

Filistin’de son günlerde yaşananları gördükçe insanın inanası gelmiyor. Hem zalimin zulmüne hem de mazlumun kahramanlığına gözyaşı dökmemek mümkün değil.

Tüm masumluğu ile Filistinli kardeşlerimiz tarihin şerefli sayfalarına şerefli izler bırakıyorlar.

ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşıması üzerine çıkan olaylarda zalim İsrail askerleri tarafından sergilenen tavır ve yaptığı zulümler “bu kadar da olmaz” dedirtecek cinsten. Yerde yatan yaralı insanlara yardıma gelen sağlık görevlilerine bile saldıracak kadar gözü dönmüş İsrailli zalimler, tarihte eşi görülmemiş bir vahşet sergiliyorlar.

Filistinli kardeşlerimiz ise bütün bu zulme karşı çocuğundan yaşlısına varıncaya kadar adeta her biri tarihin tozlu sayfalarından fırlamışçasına kahramanca bir duruş sergiliyorlar.

Bir elinde biberon bir elinde taş ile kameralara yansıyan ve tekerlekli sandalyesinde sapanı ile taş atarken şehit edilen Filistinli kardeşlerimiz Allah katında da gönüllerimizde de müstesna bir yer edindiler.

Ancak Filistinli kardeşlerimiz tarihin gördüğü en acımasız zalime karşı bebesinden ihtiyarına varıncaya kadar mücadele ederken biz ve İslam âlemi adeta çaresizlik girdabında elleri kolları bağlı bir şekilde sadece olayları protesto etmekle ve lanet okumakla yetinmek durumunda kalıyoruz.

Etrafı tamamen Müslüman ülkeler tarafından çevrilmiş küçücük bir devletçik olan zalim İsrail, hangi cesaretle bu kadar acımasız ve pervasız olabiliyor!

Bu cesareti ve vurdumduymazlığı nerden kaynaklanıyor?

Maalesef ki bizden… Bizden yani Müslümanlardan!

Hep birlikte bağırsak ödleri kopacak veya tükürsek boğulacak olan bir avuç zalimin zulmüne seyirci kalan biz Müslümanlar aslında acınacak bir durumdayız. Çaresiz bir şekilde uluslararası güçleri olaylara müdahale etmeye çağırmaktan başka yaptığımız, yapabildiğimiz bir şey yok.

Bir buçuk milyar Müslümanın uluslararası bir güç haline gelememesi ise ayrı bir trajedi.

Cesaretiniz ve kudretiniz yoksa bu duruşu sergileyenin ardından giderek bir olun hiç değilse. Türkiye'den başka, liderinden başka ve milletinden başka bu duruşu gösteren yürek yok.

Bu son yaşanan olaylarla birlikte maalesef Filistin ve Kudüs davası kaybediliyor diye endişe ediyorum. Bu kadar ye’se düşmemin başlıca nedeni İslam coğrafyasında ki Müslüman ülkelerin iktidarlarının tutumları.

Hayıflanıyorum ve söyleniyorum; “yahu nasıl bir İslam devletinin iktidarı bu kadar vurdumduymaz olur”.

Gene her zamanki gibi Filistinli kardeşlerimize yardıma koşan ve gayret gösteren Lider bizim, Millet bizim. 

Yaralıları Türkiye’ye getirerek "sağlık yardımı yapalım" diyoruz ama karşımıza ilk engel; Müslüman ülke Mısır’ın iktidarında ki katil Sisi’den geliyor. Bir Müslüman ülkenin yöneticisi!

“Nasıl olur yahu” diye hayıflanmaya başladığımızda aklımıza 2002 öncesi iktidarlarımız ve yöneticilerimiz gelmeli ve iç dünyamızı susturmalıyız. Susturalım zira eski iktidarlarımız döneminde Gazze ve Filistin olaylarına karşı tutumlarını hatırlayalım!

Müslüman ülkesiydik ama yöneticilerimiz oralı bile olmazlardı!

Çünkü sözüm ona laiktiler. Solcuydular.

Seküler tabiatları gereği tepki vermeyi bırakın zalimin taşeronluğunu yapıyorlardı.

Hesap edin şu anda ülkemizde bir seçim var. Ve düşünelim ki bu seçimde İnce ya da Akşener iktidar oldu. CHP Meclis çoğunluğunu almış oldu.

Emin olun bu davaya karşı Sisi’den farkları kalmaz.

İşte bu yüzden bir olmak zorundayız ve zalimlere karşı duruşumuzu sergilemeliyiz.

Aksi takdirde bu dava asla kazanılamayacak.

1948’te nasıl katil İsrail’i Devlet olarak tanıyan ilk Devlet CHP iktidarında ki Türkiye olarak tarihe geçtiyse Sisi’de aynen bu zihniyetle yaralılara dahi el uzatmamıza mâni olmaya çalışıyor.

Ve bu davayı İsrail kazanmadı ama İslam coğrafyası kaybetti.

Bizim yani Müslümanların pasifliği, dayanışmayı bilmezliği, kardeşinin kuyusunu kazmada mahir olması, mal ve saltanat peşinde koşması Filistin ve Kudüs davasının kaybedilmesinde baş rol oynuyor!

Affet bizi ey Filistin ve Kudüs!

Seni onlar kazanmadı ama biz seni kaybettik.

Bu utanç hem bugünün Müslümanlarına hem de yarının Müslümanlarına yeter de artar bile… 

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser