BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97

İsrail devleti haddini aşıyor!

İsrail’in Filistin’e verdiği sıkıntı İslam Yahudi meselesi gibi sıradan iki din arasındaki mücadelesine benzemiyor.

İsrail’in Filistin’e verdiği sıkıntı İslam Yahudi meselesi gibi sıradan iki din arasındaki mücadelesine benzemiyor.

Bilen biliyor daha düne kadar İsrail diye bir devlet yoktu. Ortadoğu'yu gözden geçirip, dişine göre bir coğrafya gözüne kestirdi, tüm dikkatlerini oraya yönlendirip ona göre planlarını yaptılar.

Bu yer filistin coğrafyasıydı. Tabi ki Filistinlilerin Müslüman oluşu işlerini şimdiye kadar kolaylaştırdı, çünkü dünyanın yönetimi gayr-i müslimin elinde, ama bir gün aleyhine de dönebilir bunu da söyleyebilirim.

1947 yılında buraya yerleşen Yahudiler, her geçen gün yeni yerleşim alanlarını açmak için Filistinlilerin evlerini yıkıyor ve Filistinliler özvatanlarında sürgün olmak mecburiyetinde kalıyorlar. Sadece sürgün mü? öldürülüyorlar, yaralanıyorlar, aç ve açıkta kalıyorlar.

Yeni yerleşim birimi oluşturmak için  karar alıyorlar şuraları imara açtık diyorlar, oradaki evleri yıkmak istiyorlar orada yaşayan insanlara da “buradan çıkın, nereye giderseniz gidin bizi ilgilendirmez biz burada yeni yeni evler yapacağız” diyorlar.

İslam İşbirliği Teşkilatı konferansında 2010 yılında bu zulmü dillendiren Filistinli bir profesör, “Arkadaş İsrail evimizi başımıza yıkıyor, mesele budur, bu şekilde bir Türk bir Arap da evimi yıkarsa gücüm yeterse öldürürüm” demişti.

Yahudi devleti İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulüm böyle bir şey, artık insan olarak bu zulme neyi reva görüyorsanız sizin bileceği iştir.

Yahudiler silah sanayisinde gelişirken, Müslümanların karşısında düşünüp bir şeyler üretmemesi için de hep aralarını karıştırarak düşünmelerini engelliyorlar.

Bu münasebetle, Türkiye’de Türk-Kürt, Irak'ta Kürt-Arap, Suriye’de mezhep savaşları vb. argümanları kullanmaktadır.

Bir gün İslam dünyasında da birileri “Bir dakika arkadaş, bu kör dövüş neyin nesi” diyecek, İsrail’in halini o zaman görmek isterdim.

Türkiye’deki gençlik o güne hazırlanıyor. Sanırım başka başka ülkeler de aynı süreç işliyor.

Ayrıca Yahudilerin kendini üstün ırk olarak görmesi de ayrı bir bela dünyanın başına bir musibet olduğu kanaatindeyim. “Yahova Yahudileri kutsal yaratmış, diğer insanları da onlara hizmet etsinler diye yaratmış” gibi bir düşüncenin ne kadar tehlikeli olduğunu siz düşün artık.

Haritaya bakıldığı zaman İsrail’in 1967 yılından günümüze kadar Filistinlilere yaptığı zulüm fotoğrafı ortaya çıkıyor. Yorum sizin.

İsrail’in bu haddini aşan yayılmacı hevesinden dünya illallah etti, ediyor. Kendince “arz-ı mev’ut” hayalleriyle oraya buraya hücum ediyor. İslam dünyası da “ahir zamanda dünyanın Allah’tan korkanların elinde kalacağı” hakikatına inanıyorlar.

Aralarında bir fark var, İsrail insanlığı ezip geçiyor, Müslüman kendini o takva düzeyine çıkarmak için nefsini terbiye ediyor, insanlığa selam ve dua ile tebliğ ediyor.

Bir düşüncede kan, zulüm ve göz yaşı var, diğerinde ise huzur ve mutluluk var, cahi dikkat burası.

Müjdelerden bir Yahudi yaygarası Hz.Musa’ya iftiraya dayanırken, diğeri ise Müslümanların iddiası ki Kelamullah olan Kur’an-ı Kerim’in ayetinden bir hakikat, gerisini siz düşünün.

“El mi yaman bey mi yaman,
Yakında gösterecek zaman”