BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

İsmailağa'dan 'Atatürk'e hakaret' ile ilgili açıklama

İsmailağa cemaatinin televizyonu olarak bilinen FM TV ile ilgili İsmailağa cemaatinden açıklama geldi. Açıklamada, "O televizyonun sahibi cemaatten kovuldu, ismimizi izinsiz kullanıyor" denildi...

Abone ol

RTÜK, İsmailağa televizyonu FM TV’de yayınlanan “Saklı Gerçekler” programında Atatürk için söylenen “Çanakkale Savaşı'nda hilafetin 400 bin silahsız cengâverine bilerek ‘Size ölmeyi emrediyorum’ dedi” ve “Atatürk asker maaşıyla bu kadar mal varlığını nasıl yaptı” sözleri nedeniyle kanalı uyardı. Aynı maddeden tekrar bir ihlal olursa kanalın lisansı iptal edilecek. Konuyla ilgili İsmailağa cemaatinden açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu televizyonun bağlı bulunduğu kişinin geçmişte İsmailağa'dan uzaklaştırıldığı, hakkında yasal sürecin yürütüldüğü belirtildi. İsmailağa'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

UYGUNSUZ İŞLERİ NEDENİYLE MAHMUT EFENDİ KOVDU: "Haberde adı geçen FM TV, camiamıza ait değildir ve vakfımıza ait herhangi bir televizyon kanalı da bulunmamaktadır. İlgili televizyon kanalının bağlı bulunduğu İsmailağa Medya AŞ ve Fatih Medreseleri, Efendi Eğitim Kurumları gibi kuruluşların başında bulunan Masum Bayraktar, birtakım yanlış işleri sebebiyle üstadımız Mahmud Efendi Hazretleri tarafından vaktiyle camiamızdan uzaklaştırılmış ve Mahmud Efendi Hazretlerinin avukatları tarafından ihtarname çekilmiş bir kimsedir.

İSMİMİZİ İZİNSİZ KULLANIYOR: Mahmud Efendi Hazretlerinin ve İsmailağa Camisi İlim ve Hizmet Vakfı’nın, camiamızın adını daha evvel izinsiz bir şekilde defalarca kullanmış olmaları sebebiyle ilgili kuruluşlarla hukuki mercilere taşınmış olan yasal sürecinin halen devam etmekte olduğu bilgisi kamuoyuna önemle duyurulur."

İsmailağa'nın televizyonuna Atatürk'e hakaret cezası