BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  GÜNCEL

İsmail Beşikçi'nin bağımsızlık isteyen Kürtler'e dediğine bakın!

Türk sosyolog İsmail Beşikçi Kürt sitesine verdiği röportajla çok konuşulacak. İsmaill Beşikçi Barzani ve avanesine akıl verdiği söyleşide 'Fırsatı kaçırmayın bağımsızlık ilan edin' aklı veriyor. Rudaw sitesinde çıkan söyleşide Beşikçi'nin bir de Türkiye iddiası var.

Abone ol

Sosyolog - yazar İsmail Beşikçi, Mesud Barzani'nin sitesi olarak bilinen Rudaw'a verdiği röportajda referandum için akıl verdi. Kuzey Irak'ta olsa kendisinin 'EVET' oyu vereceğini söyleyen Beşikçi, Kürtlerin bağımsızlık konusunda ısrarcı olmasını ve 25 Eylül’de referanduma gitmesi gerektiğini söyledi.

Rudaw'da çıkan söyleşide İsmail Beşikçi, “Kürdistan bağımsızlığını ilan ettiğinde Türkiye de, İran da, ABD de, Avrupa Birliği (AB) de bunu kabul eder. Yeter ki Kürtler bu tarihi fırsatı kaçırmasın” dedi.

KÜRTLER SONUNA KADAR ISRAR ETSİN
İşte İsmail Beşikçi röportajından bazı bölümler;

-Ortada bir risk yok. Kürtler sonuna kadar ısrar etmelidir. Buradan “Erteleyin” diyen Batı ülkeleri için birşey söylemek istiyorum; Batı’yı Batı yapan değerler vardır. Örneğin demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi. Bu değerler her zaman ayakta kalmalı. Batılı ülkeler az gelişmiş ülkelerdeki toplumsal olaylara bu yönden müdahale etmelidir. Ancak Irak’ın birliği şeklindeki anlayış, bu evrensel değerleri çürütür. Çünkü bu değerleri Kürdistan Bölgesi’nde görmek mümkündür.

YÜZDE 80 EVET ÇIKARSA HERKES KABUL EDER

-Önemli olan Kürtlerin tutumudur. Diyelim ki referandum oldu ve yüzde 80 civarında “Evet” çıktı. Bu gerçekleştiği zaman herkes bunu kabul etmek zorunda kalır. ABD de, Türkiye de, İran da. Benim şahsi fikrim kabul edecekleri yönünde. O yüzden burada Kürtlerin tutumu önemli.

TÜRKİYE BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'I TANIR MI? SORUSUNA YANITI

-Evet tanır. 25 Eylül’deki  referandumda yüzde 80 civarında oy çıkarsa bunu herkes kabul eder. Türkiye de kabul eder, İran da kabul eder, ABD de kabul eder, Avrupa Birliği de kabul eder.

ismail beşikçi kimdir mesud barzani ile resmi
İSMAİL BEŞİKÇİ KİMDİR KÜRTLER'E DİYET BORCUNU ÖDÜYOR : 78 yaşında olan İsmail Beşikçi aslen Çorumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan İsmail Beşikçi sosyolog olarak tanınıyor. İsmail Beşikçi 12 Mart 1971'de üniversiteden atıldı. 17 yıl cezaevinde kalan İsmail Beşikçi, Kürt sorunuyla ilgili yazıları ve araştırmaları ile biliniyor. Sarı Hoca lakabıyla bilinen İsmail Beşikçi, popülerliği Kürtler'le bulduğu için şimdi onlara diyet borcunu ödüyor.