BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  DÜNYA

İran'da Erdoğan'ın çağrısını yineledi

Erdoğan'ın üç cocuk çağrısını bu kez de Ahmenidejad dillendirdi. İran lideri eğer iki çocuk diye düşürsek biteriz dedi.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, çok çocuk yapma tavsiyesini yenileyerek "İki çocuk yeter diye düşünürsek 40 yıl sonra İran diye bir şey kalmaz" dedi.

İçişleri Bakanlığında yapılan törende konuşan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, daha önce tavsiye ettiği çok çocuk yapma düşüncesini bir kez daha yeniledi.

Ahmedinejad, bu düşünceyi eleştirenlere ise sert çıktı.

Ahmedinejad, "Ülkedeki bazı insanlar Batılıların seneler önce söylediklerini tekrarlamaktalar. Batılılar bir zamanlar az çocuk eşittir daha iyi yaşam diyorlardı, ama şimdi pişmanlar ve yaşlanan nüfuslarını artırmak için nüfus ithali bile yapmaktalar" diye konuştu.

Kendi düşüncesini eleştirenleri, bu fikirleri savunan batılılara benzeten İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Bizim inançlarımız Batılılarla farkı, biz rızkın Allah tarafından verildiğine inanan toplumuz. İki çocuk yeter diyenlerin sözünün anlamı, 40 yıl sonra İran adlı bir ülke yok demektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, daha önce yaptığı bir konuşmada ailelerden daha çok çocuk yapmalarını isteyerek, doğacak her çocuk için de 1000 dolar yani 10 milyon İran Riyalı vereceğini vaat etmişti.