BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  DÜNYA

İran ekonomisi sarsıldı işsizlik ve döviz kuru artıyor

ABD'nin geçtiğimi aylarda İran'a yönelik aldığı yaptırım kararları ülkede etkisini göstermeye başlıyor. İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ekonomide sarsılmalar meydana geldiğini söyledi.

Abone ol

Donald Trump yönetimindeki ABD, geçtiğimiz ay İran'a yönelik bir dizi ekonomik yaptırımları hayata geçirmişti. İran ekonomisi hakkında konuşan İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, yapıtımların devreye girmesi ile ekonomide sarsılmalar olduğunu söyledi.

Ülkedeki işsizlik ve ekonomik sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunan Cihangiri, yaptırımlar sonrası sektörlerinden bazılarının baskı altına girdiğini dile getirdi.

İŞSİZLİK ARTIYOR
Cihangiri, bunun neticesinde enflasyon, döviz kuru, ekonomik büyüme, yatırım ve işsizlik oranlarında sarsılmalar meydana geldiğini aktardı. 

Bu şartlarda hükümetin önceliğinin hazırlayacağı programlarla yaptırımlardan kaynaklı baskıları hafifletmek olduğunun altını çizen Cihangiri, istihdam alanlarının çoğalması için özellikle kırsal kesimde çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

İran'da hâlihazırdaki işsiz sayısının 3 milyon 200 bin olduğunu söyleyen İshak Cihangiri, bu sayıya her yıl 800 bin istihdam ihtiyacının eklendiğini kaydetti.