BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Irak birlikleri kaçan valinin koltuğuna oturdu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin küstah Kerkük valisi Necmettin Kerim, Irak ordu birliklerinin Kerkük'e girişiyle birlikte kayıplara karıştı. Irak askerleri direnin diyen; ancak en önce kaçan valinin odasını teslim aldı.

Abone ol

IRAK birlikleri Kerkük'e girdi, savaşırız diyen eski vali Necmettin Kerim'e ait makam odasına girdi. Kerim, Irak ordusunun operasyon düzenlemesi durumunda kentte direniş yapılması çağrısında bulunmuştu.

Irak'ta merkezi yönetim ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında tırmanan gerilimin ardından Irak ordusu gece yarısı Kerkük'te askeri üs ve petrol kuyularını ele geçirmek için operasyon başlattı.

Iraklı güçler Kerkük havalimanı, Kuzey Petrol Şirketi, Keyvan askeri üssü, Kerkük Elektrik Dairesi ve doğalgaz yatakları gibi kritik noktalarda kontrolü ele geçirdi. 

DİRENECEĞİZ DİYEN VALİ KAÇTI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin küstah Kerkük valisi Necmettin Kerim ordu birliklerinin Kerkük'e girişiyle birlikte ortadan kayboldu. Irak ordu birlikleri ise Valilik binasına girerek binayı teslim aldı. Kerkük Valisi'nin makamına giren birlik ise çektirdiği bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak Kerkük'teki son durumu gösterdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi tarafından görevden alınan Kerkük Valisi Necmettin Kerim’in yerine atama yapıldı. Bağdat’tan verilen görevden alma kararını tanımadığını söyleyen ve görevini sürdüren Kerim’in yerine yardımcısı Rakan Said Ali Cuburi göreve vekaleten atandı.

Türkmenler, PKK'nın astığı Öcalan posterlerini söktü