BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  GÜNCEL

İngiltere saldırısında olay yaratan Türkiye iddiası!

Financial Times gazetesi, Manchester'da 22 kişinin hayatını kaybettiği, 64 kişinin de yaralandığı terör saldırısının zanlısı olduğu açıklanan 22 yaşındaki Salman Abedi'nin olaydan dört gün önce Türkiye'den İngiltere'ye gittiğini iddia etti.

Abone ol

Financial Times (FT) gazetesi, Manchester'da bir konser salonuna düzenlenen intihar saldırısının 22 yaşındaki zanlısı Salman Abedi'nin saldırıdan dört gün önce İstanbul'dan İngiltere'ye Almanya üzerinden uçtuğunu bildirdi. AFP'ye konuşan bir Türk yetkilinin de bu bilgiyi doğruladığı öne sürüldü.

FT'nin internet sitesinde yer alan ve Alman istihbaratına dayandırılan haberde, Abedi'nin İstanbul'dan Düsseldorf'a ve buradan da Manchester'a uçtuğu belirtildi. FT'ye konuşan üst düzey bir Türk yetkili de Çarşamba günü İngiliz makamlara Abedi ile ilgili dosyanın gönderildiğini söyledi ancak konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi. AFP'ye konuşan bir Türk yetkili de Manchester saldırısı zanlısının İstanbul'dan uçuş yaptığını teyit etti. Yetkili, "İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan transit geçiş yaptığını teyit edebilirim" dedi.

TÜRKİYE'DE NE YAPTIĞI NETLEŞMEDİ

Abedi'nin Türkiye'den Suriye'ye geçip geçmediği ya da Türkiye'de ne yaptığı henüz netleşmedi. İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, zanlının kısa bir süre önce ailesinin yaşadığı Libya'dan Manchester'a döndüğünü söylemişti.

FRANSA, SURİYE'YE GİTTİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Fransa ise İngiliz makamlar tarafından kendilerine patlamadan önce Abedi'nin önce Libya'ya, 'sonra da muhtemelen Suriye'ye' seyahat ettiği bilgisinin verildiğini söylemişti. İngiltere'de yürütülen soruşturmada Abedi'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD-DEAŞ) ya da El Kaide gibi diğer başka radikal örgütlerle bağlantısı olup olmadığı ve varsa bunun detayları ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

MANCHESTER SALDIRISI

Manchester'da bulunan Arena konser salonunda Pazartesi gece yarısı düzenlenen intihar saldırısında, aralarında çocukların da olduğu 22 kişi yaşamını yitirmiş ve 64 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken, polis de zanlının Libya asıllı İngiltere vatandaşı 22 yaşındaki Abedi olduğunu açıklamıştı.

"AVRUPA'DAN UYARI GELMEDİ"

Türk yetkililer Abedi hakkında Avrupa'dan hiçbir uyarı almadıklarını bu nedenle uçuşuna izin verildiğini söyledi. Habere göre Abedi, önce Avrupa'ya sonra 3. bir ülkeye ardından İstanbul'a, İstanbul'dan da tekrar Avrupa'ya uçtu.

"İSTANBUL'DA HİÇ VAKİT GEÇİRMEDİ"

Türk yetkililer Abedi'nin Suriye'ye giriş yapmadığını, İstanbul'da ise hiç vakit geçirmediğini sadece transit geciş yaptığını belirtti.