BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İhtiyaç sahiplerine çifte bayram

Etimesgut Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine giyecek yardımı yaparak çifte bayram yaşattı.

Abone ol

27 mahallede, tek tek tespit edilerek ihtiyaçları belirlenen aileler, belediyeye ait hayır çarşısından giyindiler.

Kargaşa yaşanmaması için önceden belirlenen mahalleler ayrı ayrı günlerde alışveriş yaptılar. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü personeli ihtiyaç sahiplerine yardımcı oldu. Yüzlerce aile çocukları ile birlikte A’dan Z’ye çarşıdan giyinme imkanı buldular. Özellikle çocuklar yeni bayramlık elbiselerini giyerken büyük mutluluk yaşadılar.


Çarşıdan 300 engelli de ücretsiz bayramlıklarını aldı. Engelliler, aileleri ile birlikte gelerek gönüllerince bedenlerine uyan kıyafet ve ayakkabılarını giydiler. Belediye personeli engellilerle yakından ilgilenerek alışverişlerinde destek oldu.


Çarşıda paketinden çıkarılmamış kaliteli gömlek, ayakkabı pantolon, tshirt gibi bir çok giyim eşyası bulunuyor. Vatandaşlar gönüllerince istediğini alıp giyinirken bunun karşılığında hiçbir ücret ödemiyorlar. Aileler yepyeni kıyafetleri üzerlerine deneyerek almanın büyük mutluluğunu yaşıyorlar.

DESTEK OLUYORUZ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ihtiyaç sahiplerinin titiz bir çalışmayla belirlendiğini ve bu ailelere bayram öncesinde giyim yardımında bulunduklarını söyledi. Belediyelerin sosyal özelliklerine işaret eden Demirel, “Etimesgut Belediyesi olarak halkımızın her zaman yanındayız. İhtiyaç sahiplerimizi evlerinde tespit ederek onları rencide etmeden, gururlarını incitmeden imkanlarımız dahilinde yardımlarımızı ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.