BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  POLİTİKA

İdril Bal silahla tehdit etti! ŞOK İDDİA

DGP Genel Başkanı İdris Bal'ın, partisinin MKYK toplantısında kendisine muhalefet eden üyeleri silahla tehdit ettiği iddia edildi!

Abone ol

AK Parti'den istifa ederek, Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP)kuran İdris Bal'ın, partisinin MKYK toplantısında kendisine muhalefet eden üyeleri silahla tehdit ettiği bu nedenle istenmeyen adam ilan edildiği öne sürüldü.

SEÇİM İTTİFAKI KAVGASI

Pazar günü gerçekleşen toplantıda yaşananlara ilişkin olarak DGP Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Akkoyun imzası ile yapılan basın açıklamasında, Bal'ın 'seçim ittifakı isteyen üyeleri sindirmeye çalıştığı ve partiye ait karar defterini zorla alarak kaçtığı' öne sürüldü. Açıklamada, İdris Bal ile birlikte hareket eden 4 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve İdris Bal'ın Genel Başkanlığının düşürülmesi için karar organlarınca Olağanüstü Genel Kurul yapılması kararı alındığı ifade edildi.

Bal'ı suçlayan açıklamada şu iddialar yer aldı:

İKNA ODASI KURDU İDDİASI

Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına, partimizde 14.02.2015 Pazar günü Genel Merkez binamızda yaşananları aktarmak zaruri hale gelmiştir.

Pazar günü, saat 12:00’de seçim ittifakları ile ilgili MKYK toplantısı yapılacaktı. Cumartesi gece geç saatlerde, Genel Başkan İdris Bal tarafından yapılan açıklama ile bu toplantının saat 14:00’e alındığı duyuruldu. Gerekçe olarak da Genel Başkan’ın katılacağı konferans öne sürüldü. Çok üzülerek belirteyim ki, toplantı saatinin ertelenmesindeki temel amacın konferans olmadığı ortaya çıkmıştır. Genel Başkan İdris Bal, Hayri Hisarcıklıoğlu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Yeşiltaş ile birlikte oluşturduğu bir ekip ile, AKP’de olduğunu söylediği ve 28 Şubatçıların uygulamaları ile gündeme gelen ikna odaları oluşturdukları bu ikna odasına MKYK üyelerimizi tek tek çağırıp, gerçeğe aykırı beyanlarla aldatmaya çalışmışlardır. Ancak MKYK üyelerimizin tek tek bu ikna odasına alınma fikrine MKYK üyelerimiz şiddetle karşı çıktı ve birkaç kişi dışında kimse gitmedi. Konuşulacak tüm konuların MKYK toplantısında gündeme gelmesini ve açık açık konuşulmasını istedik.

İRAN ALEYHİNE AÇIKLAMA YAPILMASIN

Daha sonra Genel Başkan İdris Bal saat 14:00’te ikna odası ekibinden ayrılarak, söz konusu katılacağı konferansa geçmiş ve MKYK toplantı saati 15:00 olarak tekrar değiştirilmiştir. Saat 15:05’te MKYK toplantısı başladı. MKYK gündemi, seçim ve seçim ittifakları olmasına rağmen, Genel Başkan İdris Bal, Hayri Hisarcıklıoğlu ve Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Mehmet Yeşiltaş, öncelikle Genel Başkan İdris Bal’ın bazı konularda konuşma yapmak istediğini söylediler. Oysaki Genel Başkan MKYK’nın da doğal başkanıdır. Kimsenin avukatlığına ihtiyaç duymadan konuşabilir. Ancak koro halinde benzer yaklaşımlar içinde aldıkları tutum, ikna odası fikirlerine kendilerini kaptırdıklarından dolayıdır. Genel Başkan İdris Bal, konuşmaya başladığında, parti kurulurken ve son bir aya kadarki düşüncelerine ve tavırlarına zıt istikamette açıklamalar yapmaya başladı. Şöyle ki; İran devleti saygın bir devlettir, partiden hiç kimse İran ile ilgili hiçbir olumsuz açıklama yapmamalıdır.

HAKAN FİDAN İDDİASI

Şia ve Caferilik hak mezheptir. Kendi mezhebimiz kadar saygındır. Bu konu ile ilgili kimse açıklama yapmayacak. Müstefi MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın çok saygın ve değerli bir insan olduğunu ve hakkında kimsenin olumsuz bir açıklama yapamayacağını. Selam Tevhid dosyasına yanılarak itiraz edilmiştir. Aslında dosyada hukuksuzluklar bulunuyor. Dosyadaki şüpheliler mağdur edilmiştir. Dosyadaki hususlara ilişkin kimsenin açıklama yapmaması gerekiyor. Ayrıca yapacağımız açıklamalarda, kimseyi rahatsız edecek hususlara dokunmayacaksınız. Cem uzan, Acem uşakları, Ergenekon, Balyoz gibi konulara kesinlikle girilmeyecek. Acem uşakları tabiri, Türkiye’deki İranlı iş adamlarına atılan bir iftiradır ve saygısızlıktır. Bu tür açıklamalardan kaçınacaksınız. MKYK üyelerinden bazıları partiyi cemaat partisi yapmaya çalışıyor. Asla buna müsaade etmeyeceğiz. Cemaate şimdiye kadar verdiğimiz desteğin yanlış olduğuna karar verdim. Kesinlikle seçim ittifakı yapmayacağız. Partiler ile seçim ittifaklarına karşıyım.

İTTİFAK İSTEYEN PARTİ KURSUN

Asla Partime seçim ittifakı yaptırmam. Seçimden sonra sana bir şey olabilir diyenlere kulak asmayın. Dokunulmazlık zırhım kalksa bile bana bir şey olmayacak. Hiçbir şekilde, hiçbir parti ile seçim ittifakı yapmayacağım. Teşkilat başkanı teşkilatlar gelişebildiği halde, teşkilatları geliştirmiyor, büyütmeye çalışmıyor. Beni seçim ittifakına zorlamaya çalışıyor. Seçimden sonra hangi partinin ne oy alacağı beni ilgilendirmiyor. Seçim barajını geçeceği beni ilgilendirmiyor. Kaç partinin AKP’nin milletvekili sayısının ne kadar düşeceği benim umurumda değil. Başkanlık sistemine sıcak bakıyorum. Benim bu konularda kararım kesindir. Bu parti seçimlere kesinlikle tek başına girecek. Seçim ittifakı kurmak isteyenler varsa gitsin parti kursun ve seçim ittifakı yaparak seçimlere girsin. Bahsettiğim konularda tek kelime söylemek şu andan sonra disiplin suçudur vs. konuşmalar yapınca, MKYK üyeleri olarak şok olduk.

CEMAATÇİ DEĞİLİZ

Şu bilinmelidir ki; MKYK üyelerimiz arasında cemaat üyesi kimse yoktur. Biz cemaati değil Genel Başkanın da şimdiye kadar savunduğu gibi evrensel doğruları destekliyorduk. Anladık ki Genel Başkan İdris Bal menfaat beklentisiyle bu tavırlar içindeymiş. Ne değişti de bu tavırları aldı. Merak ediyoruz. Daha sonra MKYK üyeleri fikirlerini beyan ettiler. MKYK üyelerinin yüzde 80’inin ülke menfaatlerinin gereksiniminin yapılmasını düşündüğü ortaya çıktı. Daha sonra ise Parti ve şahısların menfaatinin geldiği ifade edildi.

SİLAHINI ÇIKARDI

Ancak, Genel Başkan İdris Bal, Hayri Hisarcıklıoğlu, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Yeliştaş ve ikna odasında yanılttıkları bir iki kişi, Genel Başkan'ın sözleri doğrultusunda ısrarcı tavırlarını sürdürdüler. Genel Başkanın parti ve şahsi menfaatini her şeyin üzerinde tutma ısrarı ve kendi gibi düşünmeyen MKYK üyelerine sesini yükselterek, hakaret etmeye başladı. Kendi gibi düşünmeyenlerin sürekli sözünü kesip, konuşturmaması. Kendisi gibi düşünmeyen MKYK üyeleri hakkında yalan söylediği iftiralarını atmaya başladı. Yaşananlar tam bir cinnet haliydi. Kendi düşüncelerini beraberindeki isimler ile diğer MKYK üyelerine zorla kabul ettirmeye çalıştı. Çekmecesinde bulundurduğu beylik silahını çıkartıp, gözdağı verircesine gösteriyor daha sonra beline koyuyor. Gerilim süresince elini sürekli silahına götürüyor. Tekrar çıkartıp, tehditvari gösterdikten sonra çekmecesine bırakıyor. Bu durum defalarca tekrarlıyor.

Diğer partilerle seçim ittifakı görüşmelerini yapacak parti temsilcilerinin belirlenip, yetkilendirilmesinin önüne geçmek için, bir siyasi partide bulunması gereken evrensel nitelikler ayaklar altına alınmıştır. Siyasi partiler kanunu, Genel başkan sultası ile hiçe sayılmıştır. Bu yüzden temsilciler seçilememiştir. MKYK’nın çoğunluğu, toplantı gündemi olan konuların tek tek oylanarak karar defterine yazılması konusunda görüş birliğine vardı. Oylamak istediğimiz ilk gündem maddesi, “Seçime girecek siyasi partiler ile ittifak yapalım mı? Yapılacak ise bu ittifakı hangi partiler ile yapacağız? Görüşmeleri parti adına kimler yapacak?” oldu.

Bunun üzerine İdris Bal, Hayri Hisarcıklıoğlu, Mehmet Yeşiltaş, eski emniyet müdürü Bekir Tanrıkulu, böyle bir kararı kesinlikle aldırmayacaklarını, asla böyle bir kararın karar defterine işlenemeyeceğini söylediler. Bu baskıcı direnç karşısında sağ duyulu MKYK üyelerimiz yeni bir öneri getirdi. Partinin kuruluş amacından uzaklaştığı ortaya çıkınca, MKYK üyeleri, Genel Başkanlık, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu, seçimlerini de içeren, Olağanüstü Büyük Kongre Kararı yapma isteği kabul gördü. Bunun oylanması istendi. Çoğunluk evet deyince, İdris Bal yerinden fırlayarak, “Ben kongre yaptırmam. Hepiniz partimden defolun gidin. Hepinizi görevden alıyorum” diyerek bağırmaya başladı. MKYK üyeleri ise yapılanın yanlış olduğunu, oylama kararının KARAR DEFTERİ’ne işlenmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine İdris Bal, Mecliste memur kadrosu bulunan Mustafa isimli danışmanına, “karar defterine el koy bunların eline geçmesin. Hemen buradan al defteri kaçalım” talimatını verdi. Daha sonra yerinden fırlayarak, MKYK üyelerinin üzerine hücum etti. Kendisi ile birlikte, Hayri Hisarcıklıoğlu, Mehmet Yeşiltaş ve Bekir Tanrıkulu üzerimize saldırdılar. Ciddi bir kargaşa çıkararak, Danışman Mustafa’nın karar defterini almasını sağladılar. Daha sonra karar defteri ile birlikte koşarak partiden kaçmaya başladılar. İdris Bal, Hayri Hisarcıklıoğlu, Mehmet Yeşiltaş, Bekir Tanrıkulu ve Karar Defterini kapan Danışman Mustafa partiden hızla uzaklaştılar.

Bu eşkiyalıktan sonra, hukukçularımızı arayarak, olay karşısında haklarımızı nasıl savunacağımızı öğrendik. Ardından da, toplantıya katılan MKYK üyeleri ile bir arkadaşımızın başkanlığında toplantıya devam ettik. Seçim ittifakının kesinlikle yapılması gerektiğini, ülke menfaatlerinin bunu gerektirdiğine karar verdik. Bu sebeple iki arkadaşımızı bu görüşmeleri yapmak üzere yetkilendirdik. Ardından da 04.03.2015 tarihinde DEMOKRATİK GELİŞİM PARTİSİ GENEL BAŞKANLIK, MKYK ve MDK seçimi yapılacak şekilde Olağanüstü Büyük Kongre kararı aldık. Kararlarımızın ve kongremizin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

PARTİ ELE Mİ GEÇİRİLDİ?

Şunu da belirtmeliyiz ki; son bir ayda, partilerle ittifak yaparak seçime girilmesi noktasında, partimizde çok büyük bir kanaat oluşmuştur. Bu konuda partimizde bazı arkadaşlar büyük gayret sarf etmesine rağmen, Genel Başkan İdris Bal partiyi suni gündemler ile oyalayıp, İttifak istiyor gibi görünüp, ittifak yapmamaya çalışıyordu. Görüşmek için yapılan toplantılarda, sürekli tartışma ve gerilim ortamı oluşturarak yıkıcı oluyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için, MKYK kararı ile bir görüşme komisyonu kurulup, yetkilendirilmesini gerekli görmüştük. Ancak İdris Bal bunu engellemek için çok büyük bir mücadele içine girdi. Kaldı ki kendisi bu komisyonun başında yer alacaktı. Ancak, bu girişimi engelledi. Bu durum MKYK üyelerimizin aklına, “DEMOKRATİK GELİŞİM PARTİSİ de birileri tarafından ele geçirildi mi? İrademiz dışında yönlendiriliyor ve yönetiliyor muyuz?" sorularını getirdi. İdris Bal kendisini tüm akademisyen arkadaşlarının, bağımsız milletvekili başta olmak üzere kıskandığını söylemesi, yaşananların daha büyük bir vahametini ortaya sermektedir. Partimize yapılanları şiddetle kınıyoruz. Bu parti halkın partisi, İdris Bal ve Danışman Mustafa hakkında suç duyurusunda bulunduk. İdris Bal, Hayrı Hisarcıklıoğlu, Mehmet Yeşiltaş ve Bekir Tanrıkulu hakkında yaptıkları fiillere uygun suç duyurusunda bulunacağız.

Bu yaşananları, bunlara sebep olan yukarda ismi zikredilen şahısları kendim ve partim adına şiddetle kınıyorum.
Basına ve Kamuoyuna duyurulur.