BIST 9.573
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,81
HABER /  GÜNCEL

İdlib'de ortalık karışıyor! Fransa da devreye girdi: Vururuz

Fransa Esad rejiminin İdlib'teki saldırısında kimyasal silah kullanması halinde hedefleri vurmaya hazır olduklarını açıkladı.

Abone ol

Bir yandan Rusya bir yandan Suriye İdlib'i vurmaya devam ederken dünyayı sarsan açıklama Fransa'dan geldi. Fransa Genelkurmay Başkanı "Eğer Suriye İdlib'de kimyasal silah kullanırsa hedefleri vurmaya hazırız' ifadelerini kullandı.

Daha önce de benzer açıklama Fransa, ABD ve İngiltere'den gelmişti. 3 ülke İdlib'de kimyasal silah kullanılması durumunda buna hızlı bir şekilde yanıt vereceğini duyurmuştu.

İdlib'de bugün de saldırılar durmadı. Rejime bağlı birlikler İdlib ilinin güneyine düzenlediği topçu saldırılarında bir sivil yaşamını yitirdi, iki sivil yaralandı. Rusya'ya ait 3 savaş uçağı da Hama'nın kuzeyine hava saldırısı düzenledi.

ÇOK SAYIDA SİVİL HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İki gün önce de İdlib'in batısı ve güneybatısına Rus savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda 10 sivil hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı.

KIRSAL KESİMLER VURULUYOR

Dün Rus savaş uçaklarının saldırısına destek veren rejim güçlerinin, bugün İdlib bölgesini topçu atışlarıyla vurmaya başladığını duyurulmuştu. Esed rejiminin İdlib kırsalındaki, Kirbet, El Ghab, Havaş, El Nakus ve Hiş köylerini top atışıyla bombaladı. Rejimin Hama kentini de vurduğu kaydedilmişti.