BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
MEDYA

İçişleri Bakanı Soylu: Gülen'in ölüsünü ya da dirisini...

CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu '40' programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 40 soruya yanıtladı. Soylu, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için, 'Biz bu adamı eninde sonunda alacağız, ölüsünü ya da dirisini' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün üzerine acımasızca gitmeye devam edeceklerini belirten Soylu, örgütün elebaşı Fetullah Gülen hakkında "Eninde sonunda, ölü ya da diri o adamı oradan alıp getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'NÜN ÜZERİNE ACIMASIZ GİDİYORUZ" Konuşmasında FETÖ ile mücadelede gelinen noktayı anlatan Soylu açıklamalarına şöyle devam etti: "FETÖ tehlikesi çok azaldı. İyi mücadele ediyoruz, iyi bir kararlılık gösteriyoruz. 15 Temmuz'dan sonra da halkımız bize sabır gösterdi. Dünya bizi yavaş yavaş anlıyor. İçişleri Bakanı olmak sadece kendi görev alanınızdaki meseleleriyle ilgilenmek değil. Bir ülkenin iç güvenliği başka ülkelerin merkezlerinde başlıyor. Oralarda onlara alan açılıyorsa bu sizin iç güvenliğinizi ilgilendiren meseledir. FETÖ ile mücadelelerde iyi mesafe aldık. Şunu söyleyeyim, acımasız gidiyoruz ve gitmekte de kararlıyız. Duygularımıza mağlup olursak 15 Temmuz gecesinin daha ağrını bu ülke yaşar. Çok önemli yapılar çökeltildi. Bir taraftan kurumların içerisindeki yapılanmalardan medya yapılanmalarına, okul dershane, yargı, emniyet, TSK içerisindeki yapılanmalara kadar, iş dünyasındaki yapılanmaya kadar önemli bir noktaya geldik. Dünyada yavaş yavaş FETÖ tehlikesine inanmaya başladı. Yakın zamanda göreceksiniz önemli mesafeler kat edilecek. Burada Türk Milletinin, sayın Cumhurbaşkanımızın sağlam duruşu var.

"ÖLÜ YA DA DİRİ O ADAMI ORADAN ALACAĞIZ" FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in eninde sonunda Türkiye'ye getirileceğini söyleyen Bakan Soylu konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Fetullah Gülen gibi her şeyden yoksun, bir meczup Türkiye'ye darbe planlayacaksa biz işimizi bırakalım. Onun arkasında olanlar onu tutuyorlar. Amerika'da, Avrupa'da, İngiltere'de, Almanya'da bu işi yapın bakalım 1 gün tutarlar mı? Algılar gerçekleri değiştiremez. Biz önünde sonunda biz bu adamı oradan alacağız, ölüsünü veya dirisini. Benim dönemimde de olabilir benden sonra da olabilir. Bundan eminim."

Sitene Ekle