BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İçişleri Bakanı Soylu: Gülen'in ölüsünü ya da dirisini...

CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu "40" programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 40 soruya yanıtladı. Soylu, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için, "Biz bu adamı eninde sonunda alacağız, ölüsünü ya da dirisini" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün üzerine acımasızca gitmeye devam edeceklerini belirten Soylu, örgütün elebaşı Fetullah Gülen hakkında "Eninde sonunda, ölü ya da diri o adamı oradan alıp getireceğiz" ifadelerini kullandı.

CNN Türk'te yayınlanan programda soruları yanıtlayan Soylu, gençliğinden bu yana siyasetle ilgili olduğunu belirterek, "Sigortacılık benim işimdi. Müşteriye gitmeyi, ziyaretleri çok severdim. Tabii siyaset ve ticaret birbiriyle yapılırken aslında zor. Ama ekmeğinizi kazanmalısınız. Biz 3 yıldır milletvekili maaşı gördük. Ondan önce yaptığımız bütün görevleri gönüllü olarak yaptık. Ailenizi çoluk çocuğunuzu geçindireceksiniz bir taraftan da siyasetle ilgileneceksiniz. Geriye dönük baktığımda çok üzüntüler, çok sevinçler yaşadım. Bir çizgiye riayet etmeye çalıştım. Bize bırakılan siyaset emanetine halel getirmemeye çalıştım. Öyle yapmalısınız ki sizden sonra gelenler de aynı şekilde yapmalıdır. Bu iddianın üzerinden siyaset hayatına girdik. " diye konuştu.

AK PARTİ'YE NEDEN KATILDI?

Soylu, "neden muhalefet ettiğiniz AK Parti'ye katıldınız?" şeklindeki bir soruya karşılık olarak şu cevabı verdi: "Biz Demokrat Parti, Adalet Parti ve Doğru Yol Partiliyiz ailece olarak. Öyle bir atmosferde büyüdük. Biz Refah Partili, MHP'li arkadaşlarımızla Türkiye meselelerini konuşuyorduk. 13-14 yaşında da siyasetle ilgiliydim. O gün de işimizi iyi yapmak için gayret sarf ettik. Türkiye'de CHP var mı? Demokrat Parti'nin, Adalet Parti'nin, Doğruyol'un karşısında CHP var. Bugün AK Parti'nin karşısında CHP var. Bizim safımızda bir sıkıntı yok. Safımız belli. Bugün de aynı çizgimize devam ediyoruz."

"FETÖ'NÜN ÜZERİNE ACIMASIZ GİDİYORUZ"

"ÖLÜ YA DA DİRİ O ADAMI ORADAN ALACAĞIZ"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in eninde sonunda Türkiye'ye getirileceğini söyleyen Bakan Soylu konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Fetullah Gülen gibi her şeyden yoksun, bir meczup Türkiye'ye darbe planlayacaksa biz işimizi bırakalım. Onun arkasında olanlar onu tutuyorlar. Amerika'da, Avrupa'da, İngiltere'de, Almanya'da bu işi yapın bakalım 1 gün tutarlar mı? Algılar gerçekleri değiştiremez. Biz önünde sonunda biz bu adamı oradan alacağız, ölüsünü veya dirisini. Benim dönemimde de olabilir benden sonra da olabilir. Bundan eminim."