BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,09

HYUNDAI i20 COUPE Test Sürüşü

Özellikle uygun fiyatıyla dikkat çeken otomobilin tasarımı i20 ile benzerlik gösterse de 3 kapılı olmasının dışında da büyük farkları var.

Türkiye’de üretilen ve B sınıfında oldukça güçlü bir yeri olan i20 şimdilerde coupe versiyonuyla yollarda. Yine Türkiye’de üretilen i20 coupenin tasarımı markanın Almanya’da ki Rüssenheim tasarım merkezinde yapılıyor. Özellikle uygun fiyatıyla dikkat çeken otomobilin tasarımı i20 ile benzerlik gösterse de 3 kapılı olmasının dışında da büyük farkları var.

Baskın benzerlik aynı altıgen ızgara ve farlardan geliyor. Tamamen yeni sis farları daha geniş çamurluklar, gövdenin arkaya doğru alçalması, ledli yeni arka stoplar,ve bumerang şeklindeki reflektörler, karartılmış küçük arka cam ve spoyler otomobilin kendisine has görünümünü vurgulayan detaylar.

İçeride çift renk kullanılmış. İ20 ile farklılıklar bu renklerin kullanıldığı parlak kaplama dışında yok gibi koltuklarda da kullanılan bu renk atmosferi değiştirse de tam anlamıyla sportif bir otomobilde olduğum hissini vermiyor açıkçası. Ergonomi anlamında iyi yerleştirilen tuşlar kullanım kolaylığı açısından oldukça da basit tutulmuş. Yani öyle dokunmatik büyük ekran yok. Soğutmalı torpido, aux ve usb girişi, kullanımı rahat kol dayama gibi konfora dair detayla sunuyor.

Otomobil coupe olmasına rağmen bayağı geniş bir hacim sunuyor. Ortalama boylar için ne baş ne de diz mesafesi sorunu var. 311 litrelik bagaj hacmi ise sınıfı için yeterli boyutta.

Sürüşe gelirsek otomobil yalnızca 1.4 benzinli motorla satılıyor. Ancak eşlik edecek şanzımanı manuel ya da otomatik olarak tercih etme şansınız var. Benim test otomobilimde ise manuel şanzıman var. 6000 devir dakika da 100 beygir güç üreten motor  3000 devir dakikada 135 Nm tork gücü veriyor. Yani bu spor coupe performans olarak bu şartlarda biraz zayıf kalıyor. Direksiyon tepkileri çok iyi süspansiyon da öyle ancak yalıtım ve performans otomobilin tasarımına ve verdiği hisse göre çok aşağıda kalıyor.Ancak iyi haber yakıt tasarrufunda, sakin kullanımla 5.5 litrelik değerleri görebilirsiniz. Önceliğiniz yakıt tasarrufu ise bu otomobilden daha mutlu hissettirecek bir coupe bulmakta zorlanacağınız kesin. Otomobili mauel şanzımanla 55.600 TL otomatik şanzımanla ise 60.600 TL’na satın alabilirsiniz.