BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.499,25

HYUNDAI i20 ACTIVE 1.4 Test Sürüşü

Özellikle tavan rayları ile seyahat ve hareket vurgusu yapan tasarım şık olmasının yanında çok da sportif duruyor.

Hyundai Assan Kocaeli Fabrikasında üretilen i20 Active macera tutkunları için daha fazla arazi kabiliyeti sunuyor. 3 kapılı Coupe versiyonundan sonra aileye katılan i20 active ile bu ikinci buluşmam. Daha yüksek ve crossover görünümlü bu otomobilin 1 litrelik Turbo motorlu versiyonunu kullanmıştım, bu defa 1.4 litrelik benzinli versiyonu ile yola çıkıyorum.

Özellikle tavan rayları ile seyahat ve hareket vurgusu yapan tasarım şık olmasının yanında çok da sportif duruyor. Izgara tıpkı coupe versiyonunda olduğu gibi ters konumlandırılmış. Led entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, çamurlukları kaplayan dodiklerle otomobili her an harekete hazır bir havaya sokuyor.

301 litrelik bagaj hacmi sınıfına göre yeterli, arka kısım baş ve diz mesafesi olarak çok uzun boylu yolculara geniş bir alan sunmasa da genel anlamda sıkıntısız. Ön kısım çift renkli kombinasyonlarla canlandırılmış 4 farklı renk kombinasyonu var. Özellikle gece yolculuklarında benim Hyundai mavisi dediğim aydınlatmalar otomobile güzel bir enerji veriyor buda sürücüye yansıyor doğal olarak. 7” dokunmatik ekran kolay ve çok kullanışlı Hyundai bu konuda çok başarılı. Piyano siyahı parlak boya ve krom detaylar içeride olduğundan daha lüks bir ambiyans yaratıyor.

Otomobilde lastik basınç gösterge sistemi, yokuş destek sistemi, arka park sensörleri, statik viraj içi aydınlatma gibi özellikler var.

 Otomobile 1.4 litrelik turbo benzinli motorla 4 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor. 100 beygir güç üreten motor 3500 devir itibariyle 134 Nm tork değeri veriyor. Yakıt tüketimi ise ben kullandığım süre boyunca 7.6 lık bir değer gösterdi. Bu değerlerle sakin bir sürüşte tüm beklentileri cevaplıyor. Ancak yüksek performans beklediğinizde otomobil biraz ağır kalabiliyor. Ben yine de otomobili karlı bir havada virajlı dağ yollarında kullandım. Ne güvenlik ne çekiş anlamında bir sorun yaşamadım. Ara sıra şehir dışına çıkan sürücüler için uygun fiyatı ve fiyatına göre kaliteli ve sağlam yapısından dolayı tercih edilebilecek bir otomobil. Güncel fiyatları buradan görebilirsiniz.