BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  SAĞLIK

Huncalife kadınlara kazanç kapısı oldu

60 yıl önce Adnan Hunca tarafından kurulan yüzde yüz yerli sermayeli Hunca, günümüzde Çerkezköy’de yer alan 24 bin m2’lik, Ortadoğu ve Balkanların en büyük kişisel bakım ürünleri tesislerinde, 2 binden fazla farklı ürün üretiyor. Hunca Balsam ile başlayan markalaşma süreci ise Jagler, Caldion, She gibi Türk tüketicisinin yakından tanıdığı markalarla devam etti.

Abone ol

2013 yılında, Huncalife markasıyla ağırlıklı olarak dünyaca tanınmış markaların da rekabet ettiği doğrudan satış sektörüne girildi. Gelinen noktada Huncalife, yüzde 85’ini kadınların oluşturduğu 60 bine yakın temsilcisiyle kadın-erkek parfümleri ve deodorantları, renkli kozmetik-makyaj grubu, cilt bakım, kişisel bakım (kremler, diş macunu vb.), saç bakım, temizlik ürünleri (ev temizliğine dair tüm ürün çeşitleri), erkek bakım, bebek bakım ürünleri, tekstil ürünleri, takı ve aksesuar olarak 10 farklı ürün kategorisinde tüketicilerinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap veriyor.

Huncalife sistemi hakkında bilgi veren Hunca Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hunca “Huncalife şemsiye markası altında 2013 yılından bu yana doğrudan satış sektöründe hizmet veriyoruz. Kişisel etkileşimin yoğun olduğu doğrudan satışta fonksiyonel ürünlerin satışı kolaylaşmaktadır. Çünkü ürünlerin anlatılması, hatta denenmesi ve uygulanması gerekebilir. Bu doğrudan deneyim ve yüz yüze iletişim biçimi, doğrudan satışı perakendeden ayıran en önemli özelliklerden biridir. Huncalife olarak bağımsız temsilciler aracılığı ile ürünlerimizi nihai tüketicilerle buluşturuyoruz. Aylık kampanyalar belirleyerek hazırladığımız kataloglar aracılığıyla ile tüketicilerimizi uygun fiyata, kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz.

Huncalife ile eşe, dosta, akrabaya, arkadaşa ürünleri anlatarak kullandıkça kazanan, kazandıran ve dolayısıyla “Ek Gelir” imkânı yaratan bir yapı sunuyoruz. Bağımsız temsilciler, kendileri için çalıştıklarından her türlü satış taktiği, pazarlama planı, promosyon aktivitelerini kendileri oluşturup takımlarını yönetiyorlar. Aslında temsilcilerimiz, perakendede faaliyet gösteren firmaların küçük bir versiyonudur. Her bir bağımsız temsilciyi mikro işletmeler olarak düşünebiliriz. Hunca’nın 60 yıllık kozmetik deneyimi, %100 yerli marka olması, sağlıklı hammadde kullanması, çevre dostu üretim yapması, sektördeki en yüksek kazanç fırsatı, Türkiye’nin tüm şehirlerinden kayıt almamız, kariyer & gelişim fırsatı sunmamız, miras bırakabilme fırsatı tanıması gibi olanaklar Huncalife’ı rakiplerinden ayrıştırmaktadır. Ayrıca, %40 katalog kazancı, %35’e varan ek prim imkânı, seviye ödülleri ve yenilenen araç programı ile en çok kazandıran doğrudan satış şirketiyiz. Huncalife temsilcileri, çalıştıkları kadar gelir elde ederler. Doğrudan satışın en önemli özelliği esnek zamanlı çalışma, düşük sermaye ile iş kurabilme, yaş-cinsiyet-deneyimi gerektirmeden iş sahibi olabilme, şirketlerin verdikleri eğitim desteklerinden yararlanabilme imkânı sunmasıdır. Temsilcilerimize ayrıca 7 gün 24 saat online alışveriş yapabilme rahatlığı ile “Kapıda Ödeme”, nakit ödeme, banka havalesi ile gibi farklı ödeme seçeneklerini sunuyoruz.

KADINLARIN KAZANMASI, AİLENİN KAZANMASI DEMEK

Huncalife temsilciliği özellikle evde oturan hanımlar için son derece uygun, zaten temsilcilerimizin %85’inin kadın olması da bunun en önemli göstergesi.

Özellikle kadınlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmalarını, ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarına destek olmayı hedefliyoruz. Huncalife ile insanımızın hayatlarını değiştiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadınların para kazanması ailelerin de kazanması demek. Temsilcilerimizin yaptıkları geri bildirimlerde, birçok girişimcimizin çocuklarını iyi okullarda okuttuklarını, evlerini değiştirdiklerini, çalışma saatlerini kendileri belirledikleri için eşlerine ve çocuklarına, kendilerine daha çok vakit ayırabildiklerini biliyoruz. Bu geri bildirimler bizim de motivasyonumuzu yükseltiyor ve bizleri gururlandırıyor” dedi. Tuncer Hunca, 2018 sonuna kadar Huncalife temsilci sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

SARIMSAKLI ŞAMPUAN

Huncalife’ın arkasında Hunca’nın 60 yıllık üretim gücü ve know-how’ı bulunuyor. Huncalife kataloglarında, çoğu doğal içerikli, yararlı ve sağlığa uygun ürünler, uygun fiyatlarla son kullanıcı ile buluşuyor.  Huncalife sistemiyle satışa sunulan yaklaşık 800 çeşit ürün arasında, kişisel bakım, saç bakım ve kokular en çok satılan ilk üç kategori. Toplam satışların %36’sını kişisel bakım ürünleri oluşturuyor. Satışlardan en yüksek payı olan diğer gruplar ise %16 saç bakım ve %15 kokular. Örneğin saç bakım kategorisinde yer alan “Sarımsaklı Şampuan” en çok ilgi gören ürünlerden biri, saçların dökülmesine engel oluyor ve güçlendiriyor. 

Bioten At Kestanesi masaj jeli de içeriğindeki atkestanesi özü sayesinde ağrıları gidermeye yardımcı oluyor. Cilt bakım grubunda yer alan aynısefa özlü Soft Time krem, ölmez otu içeren yaşlanma karşıtı Deep Skin, kiraz çiçeği içeren kolonya, potasyum alum içeren koku grubundaki Alum deodorantı, herhangi bir florid, paraben, gıda boyası içermeyen ve doğal bitki ekstreleri içeren diş macunları gibi katma değerli ürünler, en çok tüketilen ürünler arasında yer alıyor.  Huncalife ürün gamı içerisinde yer alan detarjanlarda, paraben, formaldehit, fenol, amonyak, naftalin, kresol, ksilen, kerosen, fosfat, klorür ve ağartıcı gibi zararlı bileşenler kullanılmıyor.  Bu ürünlerin yanı sıra makyaj malzemeleri ve bebek bakım, erkek bakım, aksesuar, tekstil ürünleri ile de bir evin tüm ihtiyacı karşılanıyor.

90 ÜLKEYE İHRACAT

90 ülkeye kozmetik ürünleri ihraç eden ve her kıtada faaliyet gösteren Hunca, Huncalife doğrudan satış sistemini yurt dışına da taşımaya başladı. Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Macaristan’da başlayan Huncalife sistemi için Kuzey Afrika ülkeleri, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler ile de görüşmeler sürüyor. Hunca grup şirketi olarak 2017 yılında 350 milyon TL ile kapattık. 2018 yılında 500 milyon TL yi aşmayı hedefliyoruz. 2017 yılını 75 milyon TL ciro ile kapatan Huncalife, 2018 sonunda 135 milyon TL ciro bekliyor.  Yine 2017’de 15 milyon Amerikan Doları’na ulaşan ihracat rakamlarını 2018’de yapılan yeni fabrika yatırımları ve yurt dışı yatırımları ile birlikte 50 milyon ABD Doları’na taşımayı hedefliyor.  Huncalife orta ve uzun vadede üretim kapasitesi, temsilci ve reklam yatırımlarıyla sadece Türkiye’de değil, 100 uncu yılında dünyada ilk 3 içine girmeyi hedefliyor.

Huncalife Uluslararası Doğrudan Satış Derneği üyesi olan yurt içi kaynaklı sermaye ile kurulmuş tek Türk firmasıdır. Turquality programı içinde yer alan Hunca, ISO 9001 belgelerinin yanı sıra Helal Sertifika sahibi.  (Yurt dışı pazarında devlet desteği programı) Ürünlerde kullanılan tüm içerikler, Sağlık Bakanlığı ve kozmetik mevzuatına uygun bir şekilde, Avrupa Birliği düzenlemeleri de takip edilerek hayvanlar üzerinde test edilmemiş hammaddelerden oluşuyor.  Öte yandan tüm Huncalife ürünleri, 2017 yılında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 4. seçilen Ar-Ge merkezinde geliştirilerek, sektörde fark yaratıyor.