BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12

Hollywood yapımı Suriye filmi

30 km kare büyüklüğünde, Halep'in kuzey doğusunda, Halep'in bir şehri olan El Bab'ı kim alacak? Türkiye desteğindeki ÖSO mu, PYD mi, rejim mi, koalisyon mu?

Kıyamet provası yapılan, üzerine yeni planların kurgulandığı, her türlü savaş uçağının ve yeni nesil silahların kullanıldığı, gerçek insanların gerçek bombalarla öldürüldüğü koca bir film platosunu andıran, Hollywood yapımı aksiyon ve savaş filmlerinin gerçeğe dönüştüğü Suriye ve etrafı daha da karışacak gibi.

30 km kare büyüklüğünde, Halep'in kuzey doğusunda, Halep'in bir şehri olan El Bab'ı kim alacak? Türkiye desteğindeki ÖSO mu, PYD mi, rejim mi, koalisyon mu?

Koalisyon ve Türkiye arasındaki pazarlık devam ediyor.

DAEŞ, uzaktan yönetilen yeni nesil terör örgütü. Bugüne kadar savaşmayan DAEŞ, El Bab'da tüm gücünü ortaya koyarak başka bölgelerde vermediği karşılığı verecek. El Bab'ı kaybetmeme adına savaşıp direnecek. Püskürtme planları yaptığı biliniyor. Bütün ağır silah ve savaşçılarını Bab'a çekti.

Arapça’da "kapı" anlamına gelen El Bab, örgütün alandaki merkezi ve kontrolündeki en büyük kent. Bu kent, kıyamet savaşının yapılacağı ve rivayet edilen Dabık’a çok uzak mesafede olmayan bir şehir.

İslama karşı islam anlayışı.

A'mak ve Dabık, Suriye'de Halep yakınlarında iki yerin adıdır.

Güney sınırlarımıza yakın bir mesafede olan Dabık, her ne kadar stratejik açıdan önemi olmayan bir yer gibi görünse de, DAEŞ’in yaptığı propagandaların en başında geliyor. Nasıl mı? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisi şerifinde, "Rumlar, A'mak ve Dabık nam mahallere inmedikçe kıyamet kopmaz’’ diyor.

Şu sıralar DAEŞ'in yaptığı diğer bi propaganda; "Rum ordusu bize Haram Aylarda saldırdı".

Hicri takvime göre, Türkiye’nin Suriye’ye girdiği tarih, "Haram Aylar" olarak nitelendirilen ve savaşılması kesinlikle günah olan bu aylara denk geliyor. İşte bunu militanları üzerinde propaganda malzemesi olarak kullanan DAEŞ, haram aylarda başlayan bu savaşın askerlerini "RUM Ordusu" olarak nitelendiriyor. Ancak örgüt, haram aylarda yaptığı bombalı saldırılardan hiç bahsetmiyor.

Bizim askerimizi hangi sebeple Rum Ordusu diye tanımlıyorlar? Bunu da Bakara Suresi 217. Ayet ile açıklıyorlar; "Sana haram ayında savaşmaktan soruyorlar. De ki: "Onda savaş, büyük bir günahtır. Fakat Allah yoluna engel olmak, Allah'a ve Mescid-i Haram'a karşı nankörlük etmek, halkını ondan (Mekke'den) sürüp çıkarmak, Allah yanında daha büyük bir günahtır. Fitne (baskı yapmak, adam) öldürmekten daha büyük(bir günah)tır". Onlar yapabilseler sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler. Sizden kim dininden döner ve kafir olarak ölürse, işte onların bütün yaptıkları dünyada da, ahirette de boşa çıkmıştır ve onlar, ateş halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.

Türkiye'nin, Suriyede sadece barışı sağlamak istediği için yardım amaçlı Suriyede olduğundan bahsetmiyorlar.

Türk Devleti şunu çok iyi biliyor, Türkiye'nin Suriye'de ki bir kürt koridorunu yıkması bir iki haftasını alır. Türk milletinin ve Devletinin tek istediği ağlayan müslüman çocukların yüzlerinin gülmesi bunun yanı sıra ülkemize sınırdan sızan hain terör eylemlerinin sıfıra indirilmesi.

Suriye'de uzun metrajlı sahnelenen, yerli aktörlerin kullanıldığı batı yapımı film er ya da geç bitirilecektir.

Şimdiden 600 bin insan katledilerek bölgede savaşa kurban verildi. Bu sayı her geçen gün artmakta.

Bu filmi yöneten ve evlerinde canlı yayın da izleyen BM güvenlik konseyi daimi temsilcileri, çıkarları uğruna gözünü kırpmadan milyonların ölmesini gönül rahatlığıyla izlemeleri, onların ne denli dünyayı 5'den küçük gördüklerinin kanıtıdır.