BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  EKONOMİ

Hindi fiyatları ne kadar 2018 hindi fiyatları listesi

Hindi fiyatları 2018 ne kadar oldu yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi fiyatları 2018'de ne kadar olacak? Hindi fiyatları güncel liste açıklandığı andan itibaren internethaber'de.

Abone ol

Hindi fiyatları ne kadar, yılbaşı hindileri büyük küçük hindi fiyatları bu yıl ne kadar olacak? 2018'e sayılı günler kala hindi fiyatları da merak edilmeye başlandı. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi fiyatları haberimizde.

Geçen yıl hindi fiyatları ortalam 100 TL idi. Küçük ve büyük hindiye göre farklılık gösteren hindi fiyatlarınında ortalama bu yılda 100 - 150 lira arasında olmasını bekleniyor. Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 2 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Tahir Kesgin (55), bu yıl yetiştirdiği 750 hindiden 250'sini sattığını söyledi. Kesgin, yılbaşına kadar tüm hindileri satmayı planladığını belirtti. Sandıklı'da oturan Tahir Kesgin, İstasyon Mahallesi'nde evinin bitişiğindeki besihanede yılbaşı için hindi yetiştiriyor. Hindi yetiştiriciliğini 2 yıldır yapan Kesgin, yaklaşık 7 ay önce yavruyken aldığı hindileri arpa, buğday ve mısırla besliyor. Kesgin'in yaylım yöntemiyle beslediği hindileri satın almak için yılbaşı öncesi Antalya'daki otellerden talep geliyor.

150 TL'YE SİPARİŞ VERİYORUM Hindinin ortalama ağırlığının 9- 10 kilo olduğunu dile getiren Tahir Kesgin, "Pazarlık usulü satış yapıyorum; ama genelde birini 150 liraya veriyorum. Müşteri gelecek, burada beğendiğini alacak. İsteyen olursa 'Ben kesemeyeceğim, temizleyemeyeceğim' derse biz, gözünün önünde kesip temizleyip, veriyoruz. Müşterimiz güvenli ortamda beslenmiş, organik şekilde gönül rahatlığıyla tüketebilir. Bu yıl Sandıklı'dan çok talep var. Her gün 3- 5 hindi satıyoruz" dedi.