BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

Hesap gelince restorana 'meze' oldu! Tam 285 TL

Et restoranından 8 kişilik rezervasyon yaptıran Mehmet Kozan, hesabı istediğinde hayatını şokunu yaşadı. Sadece mezelere 285 TL ödeyen Kozan, "Restorana gittiğimizde mezeler masaya yerleştirilmişti. Biz de ikram olduğunu düşündük" dedi ve şikayetçi oldu.

Abone ol

ANTALYA'da,ekim ayında düzenlenen fuara 8 arkadaşıyla katılan Mehmet Kozan, fuar sonunda arkadaşlarıyla birlikte restoranda akşam yemeği yemek istedi.

Tavsiye üzerine Konyaaltı ilçesindeki et restoranını telefonla arayan Kozan, 8 kişilik rezervasyon yapılmasını istedi. Akşam saatlerinde restorana giden Kozan ve arkadaşları, maskolin, humus, hibeş, yoğurtlu patlıcan, al biber, atom, çiçek bamya ve köpoğlu mezeleriyle masanın hazırlandığını gördü.

Kendilerine sorulmadan ve talepte bulunmadıkları halde mezelerin masaya önceden yerleştirilmesiyle ikram olduğu düşüncesine kapılan Kozan ve arkadaşları, ana yemek olarak 2 kuzu tandır, 2 pideli köfte, 2 dana kaburga, 2 beyin salatası, 4 çorba ile içecek olarak 4 litre su, 1 kola, 1 gazoz ve 1 sade soda siparişi verdi. Hesabı isteyen grubun yedikleri ise burnundan geldi. Hesap toplamda 827 liralık geldi

285 LİRALIK MEZE
Hesaba itiraz eden 8 arkadaş, yanlışlık olabileceğini söyledi. Adisyonun ikinci kez incelenmesi ile yetkilileri, yanlışlık olmadığını, fiyata 285 liralık mezelerin de dahil olduğunu söyledi. Mehmet Kozan, mezelerin istemedikleri halde masaya konulduğunu ve ikram zannettiklerini ifade etti. Hesabı ödeyen 8 arkadaş, dilekçe yazarak, restoranı Antalya Valiliği'ne şikayet etti.

Antalya Valiliği tarafından şikayetin gereğinin yapılması için dilekçe, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne gönderdi.

'MASAYI DONAT' DENDİ
Restoran yetkilileri ise şikayetle ilgili açıklamada bulundu. Mehmet Kozan'ın telefonda görüştüğü restoran şefi, özellikle masanın donatılması konusunda ısrarlı oldukları için mezelerin masada hazır bulundurulduğunu savunarak, "Bizimle görüştüklerinde 'Ağır misafirlerim gelecek, masayı donatın' dediler. Biz de gerekeni yaptık. Antalya gibi bir yerde 10 çeşit mezenin ücretsiz ya da ikram olması mümkün mü? Biz normalde gelen misafirlerimizin talebi dışında masaya hiç bir şey koymayız. Birkaç mezemiz olur masada, o da ikramımızdır" dedi.