BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Her insan bir sanatçıdır deyip yola çıktılar

Artimprojects, insanların birbirinden farklı konularda yetenek ve becerileri olduğunu düşünüp, onları bu yetenekleri birlikte geliştirip, keşif sürecini deneyimlemeye davet ediyorlar.

Abone ol

Son zamanlarda İzmir hem göç haberleri hem de birbirinden farklı etkinliklerle, herkesin hayalini süsler oldu. Bu tip etkinlik ve projelere de ev sahipliği yapan Artimprojects’i son zamanlarda sıkça duyar olduk. 9 Nisan 2017’de "Her insan sanatçıdır" mottosuyla yola çıkan, görsel ve performans sanatları üzerine faaliyet gösteren bir mekan. Kafe kısmı da bulunmakta...

İnsanların birbirinden farklı konularda yetenek ve becerileri olduğunu düşünüp, onları bu yetenekleri birlikte geliştirip, keşif sürecini deneyimlemeye davet ediyorlar.

OLUŞUMUN İZMİRLİ AMA YILLARDIR İSTANBUL’DA YAŞAYAN BİR KURUCUSU VAR

İzmirli ama yıllardır İstanbul’da yaşayan bir kurucusu var Duygu Serin. Duygu aslında ekibin hem İstanbul hem de uluslararası çalışmalarına liderlik yapıyor. Bu sebeple hep yollarda…

Ekibin tamamı “Ekin Yetkinoğlu, Ahmetcan Hızlı, Raif Meşeliler, Efecan Serin” görsel ve performans alanında projeler yapmak için heyecanla üretiyorlar.

Artimprojects aynı zamanda gelip kahvenizi yudumlarken keyifli vakit geçirebileceğiniz bir Café'dir.

Artimprojects 3 bölümden oluşmakta:

* Atölyeler: 7'den 70'e herkesin katılımına açık, 3 saatlik ya da 4 haftalık programları var. Bu atölyelerde amaçlanan, atölye sonrasında, öğrendikleri becerileri kendi hayatlarının bir parçası haline getirebilmeleri ve günümüz problemi olan tüketim sorununun önüne geçip üretkenliği arttırmaktır.

* Gerçekleştirmiş Oldukları Atölyeler: Pop Art, Çocuklar için Tasarım, Canavar Yapım Atölyesi, Ekolojik Baskı, Linol Baskı, İleri Dönüşüm, Nasıl Çizilir, Stilizasyon ile Takı Tasarım, Dekoratif Tablo Yapımı, Baskı Çanta ve Yastık Yapımı Atölyesi…

* Etkinlikler: Hem eğlenip hem de bir şeyler öğrenebileceğimiz seminerler, yabancı dil konuşma geceleri, film gösterimleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu etkinlerin tamamı ücretsiz olup, kolektif bir şekilde üretip, gelişmeye yöneliktir.

İstanbul’dan olan bu göçü onlarda fark etmiş ki: bunu bir gece etkinliğine çevirmişler.

İstanbul’dan Göçenler Gecesi, tam da böyle bir gece. İzmir’den İstanbul’a gelen, benzer süreçleri yaşayan insanların birbirlerini bulmaları ve kendi hikayelerini paylaşırken, yeni dostlukların temellerinin atılmasını amaçlamışlar.

İngilizce Konuşma Gecesi, İleri Dönüşüm Söyleşisi, Yurtdışında Sanat Eğitimi Söyleşisi ve Film Gösterimleri de bulunmakta…

* Projeler: Artimprojects düzenlediği atölyelerin ve etkinliklerin yanında görsel sanatlar ve performans sanatları üzerine uluslararası projeler geliştiriyor. Ekip ulusal bir kuruluştan ziyade uluslararası bir kuruluş statüsünde olmayı hedefliyor.

Çok kısa zamanda, 3-4 ay gibi bir süreçte çok keyifli projeler yapmışlar.

PERFORMANS PROJESİ

Uluslararası bir proje olan ve Artimprojects ekibini New York’a götüren performans projesi; 

Living Altar’dır. Duygu ve Ahmetcan’ın birlikte tasarladıkları bir proje.