BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekiller polisle tartıştı yol kapattı

HDP'li bir grup milletvekili Tunceli'de terör operasyonlarının sürdürüldüğü bölgeye girmek istedi. Güvenlik güçlerinin engeliyle karşılayan milletvekilleri, polisle tartışarak Tunceli-Elazığ karayolunu araçlarıyla trafiğe kapattı.

Abone ol

HDP'li milletvekilleri Tunceli'de olay çıkardı! Terör operasyonları nedeniyle güvenlik bölgesine girmek isteyen milletvekillerine polis izin vermedi. Bunun üzerine güvenlik güçleriyle tartışan milletvekilleri, araçlarıyla Tunceli-Elazığ karayolunu araçlarıyla trafiğe kapattı.

Tunceli’ye gelen HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen ile 9 milletvekilinin bulunduğu grup, ormanlık alandaki örtü altı yangını bahanesiyle Ovacık'a gitmek istedi. Bölgede operasyonların devam etmesi ve güvenlik gerekçesi nedeniyle güvenlik güçleri milletvekillerinin olduğu grubun geçişine izin vermedi.

MİLLETVEKİLLERİ POLİSLE TARTIŞTI

HDP’li vekiller ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Daha sonra milletvekilleri Hozat ilçe yolundan bölgeye gitmek istedi. Yine devreye giren güvenlik güçleri, Aktuluk Mahallesi’nde geniş güvenlik önlemi alarak geçişe izin vermedi. Ardından HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü polisle tartıştı ve aracını Tunceli-Elazığ karayoluna park ederek yolu trafiğe kapattı.

BİLGEN'DEN KARARA TEPKİ

Seyit Rıza Meydanı’nda konuşan HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen, karara tepki gösterdi. Sorunun sadece yangın sorunu olmadığını ifade eden Bilgen şöyle konuştu:

"Bu ülkedeki güvenlik anlayışı, insansızlaştırma anlayışı, hukukun keyfi biçimde askıya alınması anlayışıdır. Bugün bizim o bölgeye gidişimizi engelleyenler, yarın Ankara’da sesimizi duyurmak için buluşacağımız platformlardan rahatsız olacaklar. Ertesi gün İstanbul’da. Bütün dünyaya burada ne olup bittiğini, milletvekillerine nasıl davranıldığını, siyasetçilerin seyahat özgürlüğünün nasıl keyfi olarak engellediğini bize bu yapılıyorsa halka ne yapılıyor olabileceğini herkese anlatacağız.”